Σαφάρι για την αδειοδότηση της ΚΑΕ Άρης

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Μαΐου 2022

Τα κριτήρια αδειοδότησης επιβαρύνουν εταιρίες σαν την ΚΑΕ Αρης, αυτές δηλαδή που εκτός των εξόδων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου καλούνται να εγγυηθούν ακόμη και για τα χρέη που έχουν διακανονίσει κι αυτή είναι η βασική δυσκολία για τους «κίτρινους» οι οποίοι ψάχνουν ένα ποσό περί των 200.000 ευρώ μέχρι τη Δευτέρα!

Η… συζήτηση θα γινόταν σε διαφορετική βάση αν υπήρχε ανταπόκριση στο εγχείρημα της ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κι αυτό δεν αποτελεί διαπίστωση αλλά επίσημη τοποθέτηση των ανθρώπων της ΚΑΕ καθώς σ’ εκείνη τη συνέντευξη Τύπου όπου περιγράφηκε με απόλυτη ειλικρίνεια η ανάγκη αγοράς μετοχών και συγκέντρωσης ενός ποσού της τάξεως των 500.000 ευρώ, είχαν σημειωθεί δύο πράγματα. Καταρχήν ότι τα χρήματα θα πάνε σε παλιές οφειλές ούτως ώστε η ΚΑΕ να αποδεσμευτεί από χρέη προς παλιούς αθλητές. 

Για παράδειγμα, μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 80.000 ευρώ στον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και περίπου 40.000 ευρώ στον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ακόμη κι αν θελήσει να κάνει διακανονισμούς, θα πρέπει να έχει ρευστό στα χέρια της. Κι αυτό το ρευστό θα προερχόταν από τα χρήματα του κόσμου μέσω της συμμετοχής του στην ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το δεύτερο που είχε σημειωθεί ήταν ότι αυτά τα 500.000 ευρώ θα έδιωχναν κάθε προβληματισμό για την αδειοδότηση. Αυτόν δηλαδή που εδώ και εβδομάδες κυριαρχεί στα γραφεία της εταιρίας.

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι από τα περίπου 300.000 ευρώ που απαιτούνται για να ανταποκριθεί η ΚΑΕ σε όλα τα αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης, έχει βρεθεί περίπου το 1/3. Πρόκειται γι’ ανθρώπους οι οποίοι στηρίζουν την ΚΑΕ αλλά θέλουν τη διατήρηση της ανωνυμίας τους αλλά και ακόμη πέντε οι οποίοι μπαίνουν από φέτος σ’ αυτή την «ομάδα». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο να βρεθούν αυτά τα 200.000 ευρώ που υπολείπονται για να λυθεί το πρόβλημα. Αυτά τα λεφτά μάλιστα δεν μπαίνουν στο κομμάτι των εγγυήσεων αλλά είναι άμεσα απαιτητά. Για τις εγγυήσεις, το καλό για τους «κίτρινους» είναι ότι λαμβάνεται υπόψη η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 5ετίας, είτε πρόκειται για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, είτε για χορηγικά προγράμματα είτε για εισιτήρια. 

Αν δηλαδή υπήρξε σεζόν όπου η ΚΑΕ είχε έσοδα 500.000 ευρώ από χορηγίες, έχει το δικαίωμα να δηλώσει ότι αυτά προϋπολογίζει. Αν επίσης είχε έσοδα από εισιτήρια ίδιου επιπέδου, πάλι έχει το αντίστοιχο δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες 3-4 ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες ούτως ώστε να διαψεύσει η ΚΑΕ τις γνωστές… Κασσάνδρες της Αθήνας, αυτές που θεωρούν ότι μαζί με την ΑΕΚ είναι οι δύο εταιρίες με το βασικότερο πρόβλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.