ΠΑΟΚ: Το σχέδιο... «επιστροφή στους τίτλους» απαιτεί και τους κατάλληλους παίκτες

Δημήτρης Κανελλάκης27 Μαΐου 2022

Αν κρίνει κανείς απ' όσα ήδη συμβαίνουν, λίγες μόνο ημέρες μετά τον τελικό του κυπέλλου και την ολοκλήρωση μιας πολύ γεμάτης σεζόν, με πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων για τον ΠΑΟΚ, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως αυτό το καλοκαίρι θα επιχειρηθεί το χτίσιμο μιας καινούργιας ομάδας, με πολλά νέα πρόσωπα και χωρίς αρκετές από τις... εμβληματικές μορφές των προηγούμενων 4-5 χρόνων.

Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια επιλογή δεν αποτελεί έκπληξη. Μάλλον αναμενόμενη είναι. Σε ό,τι με αφορά, πολύ νωρίτερα είχα εκφράσει την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ των μεγάλων επιτυχιών, με κορυφαία την κατάκτηση του νταμπλ, είχε κλείσει τον κύκλο του και θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα ενός νέου κύκλου, που θα διατηρήσει την ομάδα στο υψηλότατο επίπεδο ισχύος και θα της δώσει την δυνατότητα που χρειάζεται για να πανηγυρίσει νέους τίτλους.

Εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε στον χρόνο που θα έπρεπε. Καθυστέρησε... Έγιναν αρκετές πωλήσεις παικτών, οι αγορές που έγιναν δεν έφεραν την ποιότητα που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για να ισορροπήσει, η επιστροφή του Λουτσέσκου στην Τούμπα συνδυάστηκε με ένα σκεπτικό διατήρησης παικτών τους οποίους γνώριζε αλλά ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να του δώσουν όσα κατά την περίοδο της πρώτης θητείας του στον ΠΑΟΚ.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο ΠΑΟΚ της περιόδου 2021-2022 ήταν μια ομάδα που πέτυχε όσα -ίσως και λίγο περισσότερα από αυτά που- της επέτρεπαν οι δυνατότητες του ρόστερ της.

Είχε ένα ρόστερ σχετικά φτωχό σε σχέση με τις απαιτήσεις, με αρκετά κενά, με εμφανή έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σε κάποιες θέσεις, το οποίο δεν άφηνε στον Λουτσέσκου περιθώρια που χρειάζεται ένας προπονητής όταν έχει να διαχειριστεί έναν τόσο μεγάλο όγκο αγώνων.

Συνεπώς, αν θέλει ο ΠΑΟΚ να ξαναμπεί σε μια ρότα πληρότητας και ποιότητας που να του επιτρέπει να είναι ευθέως ανταγωνιστικός του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν, χρειάζεται μεταγραφές οι οποίες θα είναι στοχευμένες και θα φέρουν στην Τούμπα ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το σχέδιο «επιστροφή στους τίτλους»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.