Στη Νέα Τούμπα πρέπει να υπάρχει κι η δική του φωτογραφία. Φερνάντο σε ευχαριστούμε!

Γιώργος Ζαΐρης18 Μαΐου 2022

Δεν ξέρω αν είναι… αιρετικός ο τίτλος και πολύ περισσότερο την επομένη ενός αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός αλλά ένιωσα υποχρεωμένος να τον επιλέξω. 


Ο Φερνάντο Βαρέλα φόρεσε για τελευταία φορά την ασπρόμαυρη φανέλα μέσα στην Τούμπα. Και θεωρώ πως όταν με το καλό γίνει η νέα Τούμπα σε κάποια γωνιά της πρέπει να μπει και η δική του φωτογραφία. Ο κόσμος τον χειροκρότησε και έδειξε να έχει αφήσει πίσω όλα αυτά που σε ένα κομμάτι της σεζόν έκαναν τον Φερνάντο (και με δική του υπαιτιότητα) να είναι ξένο σώμα στην ομάδα. Έστω και αν η ενεργοποίηση του ήρθε από καραμπόλες, η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έζησε όλους τους τίτλους της ομάδας και ετοιμάζεται (έστω και από τον πάγκο;) να ζήσει έναν ακόμη το Σάββατο.

Η ιστορία θα γράψει πως αυτός και ο Κρέσπο είναι οι μοναδικοί που έχουν ζήσει όλους τους τίτλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν στην ιστορία του ΠΑΟΚ… καραβιές ποδοσφαιριστών που πέρασαν δεν ακούμπησαν ή δεν άγγιξαν τον κόσμο. Ο Βαρέλα και προφανώς δεν είναι ένας από αυτούς. Χθες ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση που δικαιωματικά άξιζε όλη τη σεζόν. Δεν ήταν στόχος αλλά έκανε το αυτονόητο. 


Πάει τώρα στον τελικό με πολλά κέρδη από χθες. Πρώτα από όλα είδαμε τον Λύρατζη να είναι απόλυτα καλά και απέδειξε γιατί είναι το βασικό δεξί μπακ. Είδαμε να παίρνει ρυθμό ο Αντελίνο, ο Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί. Να ξεκουράζονται αρκετοί ποδοσφαιριστές. Είδαμε τον Σοάρες να επιβεβαιώνει πως είναι σε ανοδική πορεία. Αλλά κυρίως είδαμε έναν εξαιρετικό Σβαμπ και έναν πορωμένο Αντρίγια. Πήρε ανάσες ο Κούρτιτς αλλά αυτός ο Σβαμπ δικαιολογημένα διεκδικεί θέση βασικού. 

Το μεγαλύτερο κέρδος; Η φλόγα της Τούμπας. Επιτέλους ο κόσμος είδε ΠΑΟΚ. Την ομάδα που έχει αγαπήσει. Και του έδωσε το δικαίωμα να φωνάζει «ΠΑΟΚΑΡΑ σε αγαπώ φέρε μας το Κύπελλο…». Αυτό είναι αποφασισμένος να κάνει ο ΠΑΟΚ το Σάββατο γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα αντιμετωπίσει έναν άλλο Παναθηναϊκό. Αλλά άλλος θα είναι και ο ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.