ΠΑΟΚ με…τρέλα και αεράτος για κούπα, έστειλε μήνυμα πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν

Γιώργος Καστάνης18 Μαΐου 2022

Έναν κανονικό ΠΑΟΚ, είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο και πήρε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Πρακτικά, μετά το Καραϊσκάκη, ο Δικέφαλος έδειξε αναγεννημένος και στην Τούμπα.

Αυτό οφείλεται ασφαλώς και στο γεγονός ότι επέστρεψαν στην διάθεση του προπονητή, παίκτες, οι οποίοι θεωρούνται κομβικοί με την απόδοσή τους.

Με έναν εκπληκτικό Λύρατζη, τον Σβαμπ να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του, τους τελευταίους μήνες και ένα σύνολο αποφασισμένο να επικρατήσει, ο Δικέφαλος επανήλθε στις νίκες, μετά από σχεδόν δύο μήνες. Η προτελευταία του νίκη, ήταν στις 20 Μαρτίου στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Και έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο, απέναντι στον Παναθηναϊκό πως δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν.


«Καθάρισε» το τελευταίο παιχνίδι, τελείωσε κάθε σενάριο για την δεύτερη θέση, πέτυχε δύο γκολ, ενώ θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμη και πέντε. Ηταν επιβλητικός, δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα τον αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει. Απέκτησε ψυχολογικό προβάδισμα για τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου θα πρέπει να επαναλάβει την χθεσινή του εμφάνιση για να κατακτήσει ένα ακόμη τρόπαιο.

Δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης. Το Σάββατο θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Όμως ο ΠΑΟΚ, αυτός που είδαμε ξανά μετά από καιρό, είναι ικανός να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και να πετύχει ένα ακόμη μεγάλο στόχο. Να κατακτήσει το Κύπελλο.

Το σημαντικό είναι πως με την επιστροφή βασικών ποδοσφαιριστών, το σύνολο λειτούργησε αποτελεσματικά. Θύμισε ΠΑΟΚ στην έντονη μορφή, εκείνης της πορείας που έκανε από τον Ιανουάριο σε όλες τις διοργανώσεις.



Το γκάλοπ και η πλειοψηφία

που θέλει την παραμονή Πασχαλάκη

Στην Τούμπα, η είδηση μετά τον αγώνα ήταν πως οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Δικεφάλου από την θύρα 4 αποθέωσαν τον Πασχαλάκη. Και τον «έφτιαξαν» για να συζητήσει, εφόσον επιθυμεί, μετά τον τελικό την προοπτική να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, παρά τις πλουσιοπάροχες προτάσεις που έχει δεχθεί κυρίως από την Αραβία. Ο Πασχαλάκης δικαιολογημένα το χάρηκε. Είναι με διαφορά, ο καλύτερος γκολκίπερ που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ επί σειρά ετών.

Η ανάρτησή του για τον... τελευταίο χορό, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Όμως αξίζει να αναφέρουμε πως στο γκάλοπ του Metropolis 95,5 και σε ερώτηση που τέθηκε στους φίλους του ΠΑΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία, θέλει την παραμονή του Πασχαλάκη. Όταν σε σύνολο 1000 και πλέον φιλάθλων, το 70% ψηφίζει υπέρ της παραμονής, πρόκειται για ένα ισχυρότατο δείγμα γραφής, που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ούτε από την διοίκηση, ούτε από τον ίδιο τον έμπειρο πορτιέρο.


Ακόμη, η Τούμπα υποκλίθηκε στην προσφορά του Φερνάντο Βαρέλα, ο οποίος δάκρυσε μαζί με τα δύο παιδιά του, μπροστά σε αυτό τον κόσμο που κατά βάθος τον λάτρεψε. Ο Βαρέλα με την πολύ μεγάλη συμβολή του, στην κατάκτηση τεσσάρων Κυπέλλων, ενός Πρωταθλήματος και ενός ακόμη που του στέρησαν οι επιτροπές, θέλει να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο ακόμη, με τους συμπαίκτες του. Το Σάββατο, στο ΟΑΚΑ.

Γιατί τώρα που τελειώνει η σεζόν και θα αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα συνέβαλε ώστε ο σύλλογος να κατακτήσει τρόπαια. Μαζεμένα τρόπαια.

Η αγκαλιά του Λουτσέσκου με τον Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος, δείχνει και την μεγάλη εκτίμηση που έχουν οι δύο προπονητές, που παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό έργο στις ομάδες τους. Ο τελικός του Σαββάτου θα έχει μόνο έναν νικητή. Και ο ΠΑΟΚ εφόσον δείξει τα ίδια στοιχεία που παρουσίασε στην Τούμπα, θα είναι ξανά ο Κυπελλούχος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.