Γκονζάλες: «Άσος στο ντέρμπι, μεγάλος ο ΠΑΟΚ χάρη στον κόσμο του»

Metrosport Team11 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Τόνι Γκονζάλες για το αποψινό παιχνιδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα, αλλά κυρίως για τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει στις 21 Μαϊου στην Αθήνα. Ο Ισπανός που αισθάνεται περήφανος Έλληνας προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο.

Ο Γκονζάλες αρχικά ρωτήθηκε, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Και απάντησε ευθέως: «Άσος. Μιλάει και η καρδιά και το μυαλό σε αυτά τα παιχνίδια. Μετά το διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα, μας έμεινε αυτό το παιχνίδι για να καθαρίσουμε την εικόνα μας. Δεν είναι στα καλά του ο ΠΑΟΚ, όμως προέχει η νίκη επί του Άρη και το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Παίρνοντας την νίκη επί του Άρη, πιστεύω ότι θα παίξουμε με καλύτερη ψυχολογία».

  • Γιατί είχε αυτή την κακή εικόνα ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια;

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πόσα παιχνίδια έπαιξε ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει τουλάχιστον 15 παιχνίδια περισσότερα από τον αντίπαλό του. Πάντως είναι καλό το ρόστερ, είναι θετικό ότι ο ΠΑΟΚ παλεύει για ένα τίτλο. Από την άλλη, η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί το καλοκαίρι, εάν θέλει να διεκδικήσει τρόπαια την ίδια σεζόν. Πρέπει να γίνουν μεταγραφές, είναι ευχάριστο αυτό να κάνουμε καλές κινήσεις. Το μέλλον είναι να μπούμε στους χρυσοφόρους ομίλους για να γεμίζει η Τούμπα».

  • Για τον τελικό στο Κύπελλο είσαι αισιόδοξος;

«Θα έχουμε ένα καλό ΠΑΟΚ στον τελικό. Όταν κατέβαινε στους τελικούς τους κέρδιζε. Έχει γίνει συνήθεια. Ξέρει καλύτερα ο Λουτσέσκου πως να αντιμετωπίσει τον τελικό. Ολοι δείχνουν ότι το θέλουν. Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί γιατί έχει κατακτήσει τα κύπελλα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα παίζω στην Επανομή, και στον τελικό του Κυπέλλου παίζουμε την ίδια ημέρα οπότε δεν ξέρω εάν θα είμαι παρών στον τελικό. Ήμουν παντού στους τελευταίους τελικούς. Κατάλαβα πόσο μεγάλος είναι ο ΠΑΟΚ από την ανταπόκρισή του κόσμου του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ που το κατάλαβα. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από την Τούμπα με τον κόσμο του. Εγώ ζω στην Ελλάδα, έχω την οικογένειά μου, μπορεί και να έρθει η στιγμή να δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Πάντα θα λέω ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω την σύζυγο μου, να κάνω οικογένεια και να μείνω εδώ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις σε μία ξένη χώρα είναι να μάθεις την γλώσσα και την ιστορία. Εγώ έμαθα τις συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι. Και εγώ, Έλληνας αισθάνομαι. Μου αρέσει η φιλοξενία που έχετε. Εάν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα ήμασταν στα δέντρα σαν τις μαιμούδες. Η ιατρική, τα μαθηματικά, όλες οι επιστήμες βγήκαν από τους Έλληνες. Και ο κόσμος πρέπει να ευχαριστεί τους Ελληνες γιατί τους έδωσε τα φώτα του πολιτισμού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.