«Η τηλεοπτική συμφωνία Cosmote – Oλυμπιακού και τι θα συμβεί με τους ΠΑΟΚ και Άρη»

Metrosport Team27 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο δημοσιογράφος Nίκος Μποζιονέλος, ο οποίος παρακολουθεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έχει σχέση και με τις ομάδες.

Ο Νίκος Μποζιονέλος μίλησε για το deal της Cosmote με τον Ολυμπιακό και το συμβόλαιο που αναμένεται να φθάσει τα 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ένα ποσό που είναι το μεγαλύτερο που αναμένεται να δοθεί σε μία ομάδα.

«Από την στιγμή που η Nova άλλαξε ιδιοκτησία, άρχισε να διαθέτει ζεστό χρήμα για να αποκτήσει κυρίως τους αγώνες σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κατά συνέπεια η Cosmote που χάνει χάνει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τη NOVA, κάπως πρέπει να απαντήσει. Και φαίνεται πως θα απαντήσει με την συμφωνία με μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Το σημαντικό στην συμφωνία του ΟΤΕ με τον Ολυμπιακό, είναι πως θα πάρει από το Mega και τη μετάδοση του αγώνα του Champions League της Τετάρτης. Το Μega δεν θα έχει την μετάδοση του αγώνα της Τετάρτης και θα την δώσει στον ΟΤΕ, αυτό είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας.

Αυτό που περιγράφω συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία των 17 – 18 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Αυτά που χάνει από την πρέμιερ λιγκ ο ΟΤΕ, τα δίνει στον Ολυμπιακό.

Για τον ΠΑΟΚ δεν ξέρουμε τι ισχύει για την NOVA αναφορικά με το συμβόλαιο. Τι ισχύ έχει, ποιες είναι οι δικλείδες που περιλαμβάνει.

Δεν υπολογίζονται ακόμη οι τηλεοπτικές πινακίδες στα γήπεδα. Εμείς ακούμε το ποσό που είναι στο συμβόλαιο, όπως υπάρχουν και άλλα deals. 

Ριγμένος είναι ο Άρης αυτή την στιγμή και είμαι βέβαιος ότι θα σηκώσει μπαϊράκι το καλοκαίρι, για να εισπράξει περισσότερα χρήματα. Πρέπει να πούμε πως τα ποσά που έχουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά συμβόλαια έχουν ανέβει πάρα πολύ.

Και πρέπει οι ομάδες να τα επενδύσουν ανάλογα. Έχει σπάσει από πέρυσι το ρεκόρ των 65 εκατομμυρίων ευρώ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο όλων των ομάδων στο Πρωτάθλημα. Πάνω από 85 εκατομμύρια ευρώ τιμάται το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την χρονική στιγμή. Έχει να κάνει και με τα πλέι οφ καθώς γίνονται τέσσερα ματς ΠΑΟΚ Άρης και τέσσερα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός θα φθάσει να παίρνει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα που παίρνει ο ΠΑΟΚ. Του χρόνου τέτοιο καιρό θα μιλάμε για ένα πρωτάθλημα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως το βασικό είναι να επενδυθούν αυτά τα χρήματα στο ποδόσφαιρο».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.