«Ετσι θα ψήσετε ιδανικά έναν οβελία το Πάσχα»

Metrosport Team22 Απριλίου 2022

Ο Γιώργος Δημητριάδης γνωστός σεφ, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” για τα μυστικά ενός ιδανικού ψησίματος του οβελία.

Ο κ. Δημητριάδης από γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης, τις "επτά Θάλασσες" μίλησε για την διαδικασία που συνήθως πρέπει να ακολουθηθεί και για τα tips που συμβουλεύει όσους ετοιμάσουν τον οβελία. Πιο συγκεκριμένα είπε:

“Το ζωντανό το πλένουμε πολύ καλά, να μην έχει αίματα. Το περνάμε από την σούβλα από το κεφάλι. Σταυρώνουμε τα πόδια και τα δένουμε και δένουμε πολύ καλά την κοιλιά. Το αλατίζουμε μέσα και έξω πολύ καλά. Βουτυρώνουμε το αρνί και το κατσίκι. Ανάβουμε την φωτιά, το βάζουμε πάντα ψηλά και το γυρίζουμε συνεχόμενα για να μην αρπάξει. Καλό είναι να έχουν κενό τα κάρβουνα κάτω από την κοιλιά και τα περισσότερα κάρβουνα να είναι γύρω γύρω. Ενα αρνί ή ένα κατσίκι, στην σούβλα, χρειάζονται 4 ώρες για να ψηθούν καλά και αποτελεσματικά. Να μην ρίχνουμε λεμόνι πάνω στο κρέας γιατί σφίγγει το κρέας. Όχι λεμόνι λοιπόν. Ανάλογα με την παρέα και τα άτομα που θα φάνε, παίρνεις και ένα κατσίκι. Το ιδανικό είναι να έχει βάρος 12 κιλά. Χρειάζεται υπομονή καλή παρέα και όλα να πάνε καλά”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.