Σέικ Ντουκουρέ: Ο χαμάλης που έγινε… πρωταγωνιστής

Γιώργος Στράντζαλης18 Απριλίου 2022

Είναι από τα όμορφα παιχνίδια που επιφυλάσσει η μοίρα, ίσως και ευεργετικά για έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Σέικ Ντουκουρέ ο οποίος πέρασε πολλά στην καριέρα του και χθες έζησε την απόλυτη στιγμή του σε βάθος (τουλάχιστον) διετίας.

Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν προβλεπόταν να αγωνιστεί στο ντέρμπι ή τουλάχιστον, δεν είχε θέση βασικού. Προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του Λούκας Σάσα και δεδομένου του ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χερμάν Μπούργος, ξαφνικά το όνομά του μπήκε στο πινακάκι του Αργεντίνου τεχνικού. Κι αυτός δεν τον αποζημίωσε απλά, αλλά ήταν ο πρωταγωνιστής του Αρη στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. 

Δεν ήταν μόνο το γκολ που σημείωσε, αλλά κι αυτό που αποσόβησε στο 51ο λεπτό όταν ο Μιχάι σούταρε προ κενής εστίας αλλά πρόλαβε να βάλει το πόδι του. 

«Βασικά η δουλειά μου είναι να κόβω στη μεσαία γραμμή για να μοιράζω παιχνίδι, όχι να σκοράρω. Αλλά… καλοδεχούμενο. Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε με το δικό μου γκολ», είπε ο ίδιος. Αυτό ήταν μόλις το 8ο γκολ του Ντουκουρέ στην καριέρα του και το πρώτο έπειτα από σχεδόν 14 μήνες.

Ο 30χρονος εκτίμησε μάλιστα ότι το σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα καθώς η ομάδα του δικαιούταν κάτι περισσότερο από αυτό το 1-0.  

«Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε αυτή τη νίκη. Θέλουμε να μεγαλώσουμε τη διαφορά από τις άλλες ομάδες. Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν καλή πνευματική και αγωνιστική διαχείριση και νομίζω ότι το κάναμε. Θα έπρεπε όμως να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ βάσει των ευκαιριών που δημιουργήσαμε», είπε και συμπλήρωσε για τις ιδιαιτερότητες των ντέρμπι. 

«Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι για το κλαμπ, τον κόσμο αλλά και τον Άλκη ο οποίος είναι πάντα στο μυαλό μας. Νομίζω ότι με τις διαδοχικές νίκες που πετύχαμε έχουμε στείλει το μήνυμά μας για την 3η θέση αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη αυτόν τον αγώνα, να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί οι επόμενοι αγώνες θα κρίνουν τον στόχο μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.