Ρονάλντ Κουρμπίς: «Πολύ ανταγωνιστικός ο Λουτσέσκου, οι τερματοφύλακες θα κάνουν την διαφορά»

Metrosport Team14 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Ρονάλντ Κουρμπίς, μία μεγάλη προσωπικότητα του γαλλικού ποδοσφαίρου και της Μαρσέϊγ. Ηταν προπονητής της Μαρσέϊγ στον ευρωπαϊκό τελικό με αντίπαλο την Πάρμα, πριν από αρκετά χρόνια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ο κ. Κουρμπίς αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μαρσέϊγ και στις δηλώσεις του είπε: “Πρώτον η απουσία του Μίλικ και του Καμαρά θα παίξουν ρόλο. Είναι δύο πολύ σημαντικές απουσίες για την Μαρσέϊγ. Στο πρώτο παιχνίδι εκεί όπου η Μαρσέιγ θα μπορούσε να βάλει τρίτο γκολ, δέχθηκε ένα από τον Καντουρί και αυτό το γεγονός δυσκολεύει την προσπάθειά της. Συν τοις άλλοις, ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας οι απουσίες. Επίσης παίζει ρόλο η ατμόσφαιρα. Είναι κάτι ανάλογο με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην Μασσαλία και θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πως θα γίνει ακόμη η διαχείριση; Εάν το τελικό αποτέλεσμα στην Μασσαλία ήταν 2-0 σε βάρος του, ο ΠΑΟΚ θα ρίσκαρε. Τώρα ο ΠΑΟΚ θα το πάει σε διαφορετικό τέμπο. Η παράταση θα είναι δύσκολη διαδικασία για την Μαρσέίγ”.

- Η απουσία του Σαμπαόλι από τον πάγκο θα παίξει ρόλο;

“Δεν θα παίξει ο Σαμπαόλι στο παιχνίδι. Οι τρόποι επικοινωνίας είναι γνωστοί και μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα”.


- Ποια είναι η εντύπωση που σας άφησε ο ΠΑΟΚ;

“Ο ΠΑΟΚ είναι μία ανταγωνιστική ομάδα. Έχει μέταλλο. Εχει απόσταση βέβαια το μπάτζετ των δύο ομάδων. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κάνει ανάγνωση των θεμάτων μέσα στο παιχνίδι και έχει δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα”.


- Ποιες είναι οι πιθανότητες για τις δύο ομάδες;

“Δεν βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει το παιχνίδι. Δεν βλέπω όμως και αποκλεισμό της Μαρσέίγ. Ως πιθανά αποτελέσματα βλέπω το 0-0 και το 1-1. Αν υπάρχει νίκη, θα την δώσω με ένα γκολ διαφορά για τον ΠΑΟΚ”.


- Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι; Ή και από την Μαρσέϊγ;

“Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ είναι η ομαδική λειτουργία του. Είδα πολλούς και ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα. Σήμερα βλέπω ένα μεγάλο παιχνίδι από τους δύο τερματοφύλακες. Αυτοί οι τερματοφύλακες θα κληθούν να κάνουν την διαφορά”.


- Η ατμόσφαιρα της Τούμπας μπορεί να καθορίσει την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ;

“Είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοί του. Ειδικά στα δεύτερα παιχνίδια που γίνονται, όπως τώρα όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μαρσέϊγ”,



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.