Μια πολύ καλή εμφάνιση θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς, αλλά και λίγη “μεταφυσική” βοήθεια

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Απριλίου 2022

Ο ΠΑΟΚ του αήττητου σερί, έχει τώρα δύο ήττες σερί από τον Παναθηναικό και τη Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ του αήττητου σερί έχει μόνο ήττες στους δύο πρόσφατους εκτός έδρας αγώνες με σοβαρές ευρωπαικές ομάδες, τη Γάνδη και τη Μαρσέιγ.

Αυτός ο ΠΑΟΚ ούτε άτρωτος είναι, ούτε υπερομάδα για να θεωρείται φαβορί για την πρόκριση στους 4 του Κόνφερενς Λιγκ. Αυτός ο ίδιος ΠΑΟΚ, όμως, γνώρισε τις δύο ήττες εξ αιτίας δύο “κινηματογραφικών” γκολ των αντιπάλων (Χουανκάρ, Παγιέτ), από αυτά που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα και ειδικά στον αγώνα με τη Μαρσέιγ πλήρωσε την έλλειψη του VAR διότι αν υπήρχε VAR το πρώτο γκολ της γαλλικής ομάδας δεν θα “μετρούσε” ποτέ. 

Αν αυτό δεν “μετρούσε” κι αν ο Παγέτ δεν πετύχαινε το πιο ωραίο γκολ των φετινών ευρωπαικών διοργανώσεων, μέχρι και με τη νίκη θα μπορούσε να φύγει ο ΠΑΟΚ από το Βελοντρόμ. Κι ας έδειξε με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ότι ερωτοτροπεί με την πανωλεθρία. Οπως θα μπορούσε ακόμη και με τη νίκη να φύγει από τη Λεωφόρο αν ο Χουάνκαρ δεν... θυμόταν να πετύχει ένα γκολ που ούτε στον ύπνο του θα ξαναδεί κι αν ο Ελ Καντουρί, που στη Μασσαλία έβαλε γκολάρα, δεν έχανε το άχαστο από τα πέντε μέτρα...

Με άλλα λόγια, πολλά είναι σχετικά στο ποδόσφαιρο και συχνά παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος το πώς θα “κάτσει” σε μια ομάδα η στιγμή. Η τύχη, η συγκυρία, το λίγο έτσι, ή το λίγο αλλιώς. Δεν υπάρχουν προπονητές μάγοι που κινούν απ' έξω τα νήματα, ούτε που πατάνε τα κουμπιά για να λειτουργήσουν οι παίκτες σαν σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Και οι ίδιοι οι παίκτες άλλοτε αποτυγχάνουν στο εύκολο και άλλοτε επιτυγχάνουν στο φαινομενικά ακατόρθωτο. Αλλοτε είναι σε καλή μέρα και άλλοτε σε κακή. Αλλοτε τους θέλει η μπάλα και άλλοτε δεν τους θέλει.


Η ρεβάνς της Πέμπτης με τη Μαρσέιγ είναι προφανώς ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Μαρσέιγ στο γαλλικό Πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και στην έδρα της έχει τη... δέκατη καλύτερη επίδοση σε συγκομιδή βαθμών, ενώ εκτός έδρας έχει την πρώτη. Εκτός έδρας είναι καλύτερη και από τη σίγουρη πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν του Μέσι, του Εμπαμπέ και του Νειμάρ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.


Τι θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ για να πετύχει στον στόχο του; Μια πολύ καλή εμφάνιση, πρώτα και πάνω απ' όλα. Που σημαίνει σοβαρότητα, συγκέντρωση, πάθος, καλό ποδόσφαιρο. Υστερα, όμως, την τύχη. Τη βοήθεια από τις συγκυρίες. Να τον θέλει λίγο και η μπάλα. Να δράσει πάλι ο... σκούφος του Λουτσέσκου. Να “πιάσουν” ενέργειες ριψοκίνδυνες, που, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται ότι δεν έχουν καμία τύχη. Να “πέσει” κανένα γκολ από τον ουρανό. Να έρθει από το πουθενά, όπως συχνά συμβαίνει. Με ένα πέναλτι, ή με ένα αυτογκόλ, ή με κάποια βολίδα που θα “βρει” δίχτυα, όπως έγινε δύο φορές πρόσφατα με θύμα τον ΠΑΟΚ...

ΥΓ. Αν και η... μεταφυσική παίζει κάποιο ρόλο στο ποδόσφαιρο, μάλλον του το χρωστάει του ΠΑΟΚ. Στη Μασσαλία τού φέρθηκε πολύ σκληρά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.