Με χαμηλά την μπάλα και ψηλά το φρόνημα

Δημήτρης Μπούζας13 Απριλίου 2022

Το ρεπορτάζ που αφορά τους Γάλλους δευτεραθλητές και διεκδικητές της πρόκρισης στην χρυσή τετράδα του Europa Conference League, ανέφερε πως έρχονται στην Τούμπα με ανεβασμένη ψυχολογία. Νίκησαν εύκολα την Μονπελιέ, διατηρώντας την θέση τους πίσω απο την Παρί Σεν Ζερμέν των Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ, με γκολ των Ντιένγκ (9ο λεπτό) και Ουντέρ με πέναλτι (19ο λεπτό) το οποίο καταλογίστηκε με τη βοήθεια του VAR. Σε ότι έχει σχέση με τη συμμετοχή του Μίλικ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μάλλον θα είναι στην διάθεση του Χόρχε Σαμπαόλι. 

Ο τελευταίος τον άφησε «εκτός» και στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κατόπιν συνεννόησης με το ιατρικό του επιτελείο, προκειμένου να τον επιστρατεύσει στο παιχνίδι της Τούμπας. Άποψη που ενισχύθηκε από το γεγονός ότι και στον προχθεσινό αγώνα με τη Μονπελιέ τον κράτησε εκτός αποστολής. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ μπορεί να πει κανείς ότι ακολουθείται μία χαμηλών τόνων προσέγγιση και αντίστοιχη συμπεριφορά, σε ότι αφορά το πολύ σημαντικό δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει στην Τούμπα. 

Εικάζεται πως ο πολύπειρος Ρουμάνος κόουτς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έχοντας πλέον στέρεη άποψη για την ισχύ των αντιπάλων και προσμετρώντας και ότι αποκόμισε κατασκοπεύοντας το τελευταίο τους παιχνίδι, έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί μονοδιάστατα και αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώντας δεδομένο ότι οι παίκτες του έχουν πλέον ενστερνιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σημασία της αποστολής τους και το τεράστιο διακύβευμα που παίζεται την Πέμπτη το βράδυ. Η προετοιμασία συνεχίζεται απρόσκοπτα με μοναδική εξαίρεση το περιστατικό με τον Ζαμπά. 

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι δόθηκε κι ένα ιδιαίτερο χρώμα με την επιβεβαίωση της επέκτασης του συμβολαίου του αρχηγού για ένα χρόνο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν προέκυψε άλλο πρόβλημα - εκτός από εκείνα που υπήρχαν – και πριν από τον πρώτο αγώνα στο «Βελοντρόμ».
Στην κουτσουρεμένη αγωνιστική των πλέι οφ, με δεδομένη την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, η ομάδα που θεωρείται και είναι κερδισμένη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι ο Άρης. 

Κι αυτό γιατί στην υπερπολύτιμη νίκη που πέτυχε εκτός έδρας, προστέθηκε και η απώλεια ενός υπολογίσιμου ανταγωνιστή όπως είναι (ή ήταν) ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Μπούργος μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως έπαιξε πολύ έξυπνα και νίκησε δίκαια. Το χρυσό τρίβαθμο σαφέστατα άλλαξε και ενίσχυσε σημαντικά την ψυχολογία των παικτών. Κάτι που το χρειαζόταν απόλυτα η ομάδα μετά από το αποτυχημένο ξεκίνημα της με τις «άγονες» ισοπαλίες. Αυτή τη στιγμή οι νικητές του ΟΑΚΑ είναι σε θέση ισχύος. Για τους δύο ανταγωνιστές το μέλλον προβάλει αβέβαιο. Ιδιαίτερα για την αξιοθρήνητη Ένωση, η οποία δεν βλέπεται. Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτό το συνονθύλευμα που παρουσίασε προχθές ο Οφρυδόπουλος. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως υπήρχαν στιγμές που οι γηπεδούχοι προκαλούσαν τον οίκτο.

ΥΓ: Μετά την αψυχολόγητη συμπεριφορά του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να διαχειριστούμε τα συναισθήματα σε δύσκολες στιγμές, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο, πρέπει πάντα να σεβόμαστε, να είμαστε υπομονετικοί και να δίνουμε το παράδειγμα για όλους τους νέους που αγαπούν το όμορφο παιχνίδι. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ξέσπασμά μου και, αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να προσκαλέσω αυτόν τον οπαδό να παρακολουθήσει έναν αγώνα στο Ολντ Τράφορντ ως ένδειξη fair-play και αθλητικότητας». Η μητέρα του παιδιού σοκαρισμένη προφανώς δεν δέχθηκε την έμμεση συγνώμη του εκτραπέντος. Η δε αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε στο twitter πως ερευνά το θέμα παρά τη δημόσια απολογία του διάσημου ποδοσφαιριστή, ενώ και η αγγλική Ομοσπονδία εξετάζει τι ακριβώς συνέβη. Η δε Γιουνάιτεντ τελικά έκανε το... παγώνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.