Άρης: Στα ντέρμπι θέλει τον ξένο του

Γιώργος Στράντζαλης13 Απριλίου 2022

Αριστα πήρε ο Ρόμπερτ Μάντεν για τη διαιτησία του στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Γιατί όχι; Ο Σκωτσέζος αποδείχθηκε ακριβοδίκαιος και με συνέπεια στις αποφάσεις του συνέβαλε από την πλευρά του στον γρήγορο ρυθμό που είχε ο αγώνας στο μεγαλύτερο διάστημα. 

Ηταν ένα ντέρμπι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες και από τα λάθη των παικτών, και όχι από του διαιτητή ο οποίος χειρίστηκε άψογα την κάθε φάση και δεν έδωσε κανένα περιθώριο για… θεατρινισμούς. Σε κρίσιμες στιγμές -παράδειγμα το δεύτερο γκολ του Αρη- σωστά συμβουλεύτηκε και συνεργάστηκε με το VAR, ενώ ακόμα και τα +2 λεπτά που κράτησε στα έξι του έξτρα χρόνου σωστά τα κράτησε καθώς στο πρώτο δίλεπτο των καθυστερήσεων δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο.

Η διαιτησία του Μάντεν είναι ακόμη μια απόδειξη για ποιον λόγο χρειάζονται οι ξένοι διαιτητές στην ελληνική Super League, ειδικά σε αγώνες ύψιστης σημασίας που διακυβεύονται οι κόποι και οι στόχοι μιας ολόκληρης σεζόν. Αναδεικνύει επίσης τους λόγους για τους οποίους ο Αρης εδώ και καιρό φωνάζει για το... 50-50 και ζητά στα δικά του ντέρμπι επιτακτικά τον ορισμό ξένων διαιτητών από την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. 

Δεν έχουν άδικο οι Κιτρινόμαυροι. Για του λόγου το αληθές, η προχθεσινή νίκη στο ΟΑΚΑ διεύρυνε ένα ακόμη σερί που διατηρούν όταν τους σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αρης μετρά μόλις μία ήττα στα εννέα τελευταία ντέρμπι που τον σφύριξαν διαιτητές εκτός Ελλάδας. Από την άλλη δεν ήταν λίγες οι φορές που κατακρεουργήθηκε σε ντέρμπι που τον σφύριζαν Έλληνες (βλέπε Διαμαντόπουλο με ΑΕΚ και Μανούχο με Ολυμπιακό). Η τελευταία ήττα σε ντέρμπι με ξένο διαιτητή ήταν την περσινή σεζόν στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με τον Λευκορώσο Κουλμπάκοφ. Τα υπόλοιπα οκτώ τελευταία του ντέρμπι με ξένους διαιτητές έχουν ως εξής:

5/5/21 ΑΡΗΣ–ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 / Ρέινσχρεϊμπερ (Ισραήλ)

12/5/21 ΑΡΗΣ–ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0 / Βαντ (Ουγγαρία)

16/5/21 ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 0-0 / Τρεϊμάνις (Λετονία)

28/11/21 ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 0-1 / Μάιντεν (Σκωτία)

2/2/22 ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 2-1 /Κορδέρο (Ισπανία)

20/2/22 ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 0-0 /Μπριχ (Γερμανία)

20/3/22 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0 /Μπόγκναρ (Ουγγαρία)

10/4/22 ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 1-2 /Μάιντεν (Σκωτία)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.