Τερζίδης: «Όλη η Τούμπα να είναι στο πόδι, αυτά τα ματς είναι η ευρωπαϊκή ταυτότητα»

Metrosport Team12 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε με πάθος για τον ΠΑΟΚ και την μεγάλη αναμέτρηση με την Μαρσέιγ, ο επί σειρά ετών οργανωτής της ασπρόμαυρης εξέδρας, ο Τάσος Τερζίδης. Ο οποίος ζει μόνιμα στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια και αισθάνεται πολύ έντονα αυτή την προσμονή της επιτυχίας, που θα εκτοξεύσει τον Δικέφαλο.

Αρχικά ο Τάσος Τερζίδης ρωτήθηκε:

- Αλήθεια τι σημαίνει γεμάτη Τούμπα;

“Ο ΠΑΟΚ είναι τα πάντα για μένα. Στην Γερμανία είμαι στη Στουτγάρδη τα τελευταία χρόνια. Με φώναζαν μασκοφόρο, που όμως δεν είναι κακή έννοια. Εμείς κρατούσαμε τις κόκκινες γραμμές γερά, ήμασταν ενάντια στην βία εδώ και χρόνια. Πρέπει να πάμε στην χαρά, στο γήπεδο, στην κερκίδα. Και εγώ θα είμαι εκεί, μέσω των παιδιών μου. Των δύο παιδιών μου. Μακάρι να μπορούσα να είμαι κι εγώ. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, να φερθούν όλοι έξυπνα. 

Τρία είναι τα μυστικά για να λυγίσουν οι αντίπαλοι παίκτες. Το σύνθημα που τραγουδούσαν στα πέναλτι με την Μίντιλαντ οι οπαδοί μας, είναι το πρώτο που πρέπει να κάνουν σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Το “ωωωωωωωωω ΠΑΟΚ” με έχει συγκλονίσει ως σύνθημα, ειδικά όταν ακούγεται συνεχόμενα. Αυτό το σύνθημα που το τραγουδάω ακόμη και τώρα, είναι σαν να είμαι δίπλα σας. Ειναι πολλά τα συνθήματα. Όλο το γήπεδο ασταμάτητα πρέπει να φωνάζει. 

Το "ΠΑΟΚ εσύ εσύ θα προκριθείς" είναι το δεύτερο. 

Και το τρίτο είναι πως πρέπει να υπάρχουν κασκόλ στο γήπεδο. Να τα ανοίξει όλη η Τούμπα. Να είναι ένα ασπρόμαυρο βουνό, ένα ασπρόμαυρο χιόνι. Να προσέξουν πάρα πολύ οι φίλαθλοι μας, να μην γίνει το παραμικρό αρνητικό. Είτε με θετικό αποτέλεσμα και πρόκριση, είτε με αρνητικό. Και του χρόνου θα είμαστε στην Τούμπα.

Εμείς κάναμε αγώνα και εναντίον των ναρκωτικών. Δεν μου αρέσει ένα σύνθημα που ακούγεται και αναφέρονται τα ναρκωτικά. Κάτι ακόμη: Όταν η αντίπαλη ομάδα επιτίθεται στον ΠΑΟΚ για να τους αποδυναμώσετε, αγοράστε σφυρίχτρες με στραγάλι, που θα κουφάνουν τους αντιπάλους παίκτες. Θα τους αποσυντονίσουν. Όλοι με σφυρίγματα, με στραγάλι, η μαύρη σφυρίχτρα έκανε τεράστια δουλειά. Από τον Μάκη τον στρατηγό μάθαμε πολλά. Η δύναμη της ψυχής είναι μεγάλη. Όλη η Τούμπα να είναι στο πόδι. Αυτό το παιχνίδι είναι η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος. Απλά να μην βάλουμε αυτογκόλ. ΠΑΟΚ εσύ εσύ θα προκριθείς”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.