Ο Αρης καλείται να αποδείξει ότι αξίζει την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Βασίλης Μάστορας09 Απριλίου 2022

Το μίνι Πρωτάθλημα των πλέι οφ, είναι διαδικασία με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι έξι ομάδες που συμμετέχουν είναι αυτές οι οποίες ξεχώρισαν κατά την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και δικαιωματικά διεκδικούν το κάτι περισσότερο. 

Παρότι αυτή τη στιγμή η πρώτη και η δεύτερη θέση θεωρητικά έχουν κριθεί, στο ξεκίνημα των πλέϊ οφ μαθηματικά υπήρχε ενδιαφέρον για να γίνουν θεαματικές αλλαγές στη βαθμολογία. Τώρα όμως το ενδιαφέρον προσδιορίζεται στην κατάληψη της 3ης και της 4ης θέσης. Ανταγωνισμός που αυξήθηκε μετά τις δύο ισοπαλίες του Αρη με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα. Αν οι «κίτρινοι» είχαν συν τέσσερις πόντους όλα θα ήταν διαφορετικά. Είναι και αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ και η απρόσμενη ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» που αύξησε το ενδιαφέρον για τις δύο θέσεις.

Στη μάχη της διεκδίκησης και ο Αρης από την πρώτη αγωνιστική. Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία που γεννήθηκε μετά την αντικατάσταση του προπονητή και υποχώρησε μετά τους τρεις πρώτους αγώνες των πλέι οφ. Ο Αρης που είχε «χαμηλές πτήσεις» στα πλέι οφ τις δύο προηγούμενες χρονιές. Γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο καθώς γίνεται και σύγκριση με τους δύο βαθμούς σε τρεις αγώνες που κέρδισε φέτος, συγκομιδή που δεν ενθουσιάζει κανέναν.

Η βαθμολογική διαφορά του ενός βαθμού που έχει από την ΑΕΚ είναι εύκολο να καλυφθεί, υπάρχει όπως και το «τζαρτζάρισμα» που δέχεται ο Αρης από τον συγκάτοικο πλέον στην 4η θέση Παναθηναϊκό ο οποίος δείχνει σημάδια σημαντικής αγωνιστικής βελτίωσης.

Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από τον Αρη. Οι «κίτρινοι» έχουν την ποιότητα να «απαντήσουν» σ’ όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι άρχισε να κάνει βήματα προς τα πίσω. Και η αρχή θα πρέπει να γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ. Μία νίκη θα τον κάνει φαβορί για την 3η θέση. Στο κάτω κάτω θα πρέπει να αποδείξει ότι την αξίζει. Και ο αυριανός αγώνας είναι το πρώτο crash test.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.