Η αισιοδοξία του Χερμάν Μπούργος, τα «πειράματα» και ο στόχος του Αρη

Βασίλης Μάστορας05 Απριλίου 2022

Η λογική λέει ότι ο Μπούργος δεν είδε κάποιο όνειρο πριν επιχειρήσει να φέρει, σε επίπεδο τακτικής και προσώπων, τα κάτω-πάνω στον Αρη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το αντίθετο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Αργεντινός έχοντας «διαβάσει» τους προηγούμενους αγώνες του Αρη με τους Ηπειρώτες επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον προπονητή Μεταξά, επιλέγοντας το 3-4-3 και βάζοντας νέο πρόσωπο τον Εμπακατά στην 11αδα. 

Προφανώς πίστεψε σε θεωρητικό επίπεδο ότι αυτή θα ήταν η λύση για να σκοράρει ο Αρης απέναντι σε μία ομάδα που ρίχνει όλο το βάρος του παιχνιδιού της στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Τελικώς στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο Μπούργος κάτι δεν μέτρησε καλά. Ισως να μην έφταιγε η τακτική, αλλά τα πρόσωπα που θα την υπηρετούσαν. 

Για παράδειγμα αν στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά, αντί Ιτούρμπε, Καμαρά, Ντιαγέ τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ο Αρης να είχε μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ενώ θα είχε και βοήθειες ανασταλτικά, καθώς Μαντσίνι και Γκαρσία έχουν δοκιμαστεί σ’ αυτόν τον ρόλο. Ο Μπούργος έκανε τη δοκιμή του, απέτυχε, προσπάθησε να «σώσει» την παρτίδα στο δεύτερο ημίχρονο με έγκαιρες αλλαγές, αλλά τελικώς ο Αρης δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μπούργος μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, δήλωσε ότι «δεν προβληματίζομαι γιατί υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες για να πετύχει ο Αρης τον στόχο του». Αν η δήλωση αυτή δεν είναι μία προσπάθεια ψυχολογικής υποστήριξης των παικτών, σημαίνει ότι ο Αργεντινός έχει κάτι στο μυαλό του. Η αλήθεια είναι ότι οι εκτός έδρας αγώνες θα είναι εντελώς διαφορετικοί. Κι όπως έδειξε ο Αρης από την ημέρα που κάθισε ο Μπούργος στον πάγκο, έχει μεταμορφωθεί στο θέμα του επιθετικού τρανζίσιον και της αποτελεσματικότητας. 

Αρα θεωρητικά θα μπορέσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς σε ΟΑΚΑ, Λεωφόρο και Τούμπα. Στην ίδια λογική το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες του «Κλ. Βικελίδης» με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, καθώς δεν αναμένεται να παίξουν καταστροφικό ποδόσφαιρο. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που ο Μπούργος εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος. Και γιατί να μην είναι από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι μόνο έναν βαθμό μπροστά και ο Παναθηναϊκός ισόβαθμος; Θα πρέπει όμως να προβληματιστεί για τον τρόπο αντίδρασης της ομάδας στην περίπτωση που συμβεί τακτικά το αντίθετο. Πολύ περισσότερο μετά το αποτυχημένο εγχείρημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.