Δεν πτοείται ο ώριμος και σοβαρός ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης05 Απριλίου 2022

Πριν πιάσει πλέον, επίσημα τον «φάκελο Μαρσέιγ», ο ΠΑΟΚ όφειλε, να αφήσει τον «φάκελο Παναθηναϊκός» αλλά… Προσέξτε εδώ! Όφειλε συνάμα, να μην τον κλείσει. Έτσι; Να τον αφήσει επί του παρόντος, τουλάχιστον. Για να καταστεί το πάθημα του, μάθημα.

Παρεμπιπτόντως, τέτοια παθήματα του, τα οποία δεν έγιναν μαθήματα, του κόστισαν (μαζί με την ασυγχώρητα αποτυχημένη πολιτική μεταγραφών…), τη μη διεκδίκηση του εφετινού τίτλου στο Πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν – κατά κανόνα - κατώτερος των περιστάσεων. Κι ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Στο «Βέλοντρομ» πρέπει να είναι ανώτερος των περιστάσεων. Εκεί δεν αρκεί, να είναι έστω κι εφάμιλλος! Για να μην ηττηθεί από τη Μαρσέιγ. Τόσο απλά…

Τούτο βέβαια, αφορά τον ΠΑΟΚ κι ως ομάδα κι ως άτομα. Καθώς, δίχως την ενεργοποίηση την Πέμπτη όσων ατόμων της ομάδας του, ήταν ανενεργά την Κυριακή… Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χαΐρι κόντρα στη Μαρσέιγ!

Το καλό για τον Κυπελλούχο από την ήττα στην Αθήνα, είναι η αποφυγή δικαιολογιών γι’ αυτήν. Οι παίκτες κυρίως, απέφυγαν τη μεταφόρτωση ευθυνών από τις δικές τους πλάτες στις πλάτες του διαιτητή και του VAR. Δεν πήγε πίσω κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Το γεγονός είναι σαφής ένδειξη ωριμότητας και σοβαρότητας του ΠΑΟΚ.

Και χρειάζονται αυτά τα στοιχεία στην πρώτη μάχη με το μεγαθήριο – επειδή περί τέτοιου μεγέθους ομάδας πρόκειται – του γαλλικού ποδοσφαίρου. Δε χωρά κουβέντα πως η Μαρσέιγ είναι κάποια, πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία, επίπεδα ανώτερη κι από τη Μίντιλαντ κι από την Γάνδη. Ακόμη κι εκτός αγωνιστικού χώρους, στις κερκίδες δηλαδή, η ισχύς της γαλλικής ομάδας είναι σαφώς μεγαλύτερης των ισχύων της δανικής και της βελγικής. Με άλλα λόγια; Ο δείκτης δυσκολίας του επερχόμενου αγώνα αυτού αφήνει στην… σκιά του, τούς δείκτες δυσκολίας των απελθόντων από το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ.

Ο σοβαρός κι ώριμος Κυπελλούχος όμως, δεν πτοείται από τέτοιες διαφορές. Ως εκ τούτου θεωρούμε, πως στόχος του ΠΑΟΚ στο «Βελοντρόμ» είναι η μη απόκρυψη (sic) της σοβαρότητας και της ωριμότητας του. Όπως έγινε στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η επίδειξη (με την καλή έννοια) αυτών των αποδεδειγμένων αρετών του, θα είναι βήμα πρόκρισης για την ομάδα της Ελλάδας. Κόντρα στο μεγαθήριο – επιμένουμε πως περί τέτοιου μεγέθους ομάδας πρόκειται – Μασσαλίας…

ΥΓ 1: Είπεν κι ελάλησε ο Λευθέρης Αυγενάκης: «Θέλει, να μείνει ο Κλάτενμπεργκ. Συμφωνεί κι η ΟΥΕΦΑ»! Ουδεμία αντίρρηση… Ο σοβαρός (εδώ γελάνε!) αρχιδιαιτητής παράγει σοβαρό έργο. Η σοβαρή (εδώ… Κρατάνε τις κοιλιές τους από τα γέλια) ΟΥΕΦΑ το εκτιμά σοβαρά. Ο γιαλός πάντως, δεν είναι στραβός. Το ελληνικό ποδόσφαιρο στραβά αρμενίζει.

ΥΓ 2: Τρώγοντας λόγια ουδείς έπαθε δυσπεψία. Ο Πρωθυπουργός… έφαγε τα δικά του περί της νέας Τούμπας. Σιώπησε. Δεν εκτέθηκε περαιτέρω. Ο υπουργός Δημοσίων έργων δεν έφαγε τα δικά του. Μίλησε. Αυτός έξυσε την πληγή του κόσμου του ΠΑΟΚ. Έτσι εκτέθηκαν, μία ακόμη φορά, περαιτέρω περί της νέας Τούμπας κι ο Υπουργός κι η Κυβέρνηση!

ΥΓ 3: Η ελληνική Πολιτεία κι η ελληνική Εκκλησία ασχολούνται (και πως;) με την έντονη δράση Σκοπιανών (και λοιπών κομματιών του παζλ …ριζών της γειτονικής χώρας) για την αναγνώρισης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» από τη σερβική Εκκλησία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.