O Aρης έχει ανάγκη από ευλαβική προσήλωση στο πλάνο των μεταγραφών

Βασίλης Μάστορας29 Μαρτίου 2022

Ο Αρης περιμένει με αγωνία την απόφαση του CAS για τον Ντουρμισάι, καθώς θα είναι και ο «πιλότος» για τον νέο του μεταγραφικό σχεδιασμό. Σ’ ένα καλό σενάριο δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. 

Οι «κίτρινοι» θα κινηθούν ελεύθερα και θα υλοποιήσουν όλες τις σκέψεις τους για τη μεταγραφική ενίσχυση. Το κακό σενάριο, δηλαδή η επιβολή ban, είναι αυτό που θα βάλει δύσκολα στη διοίκηση και τον Μπούργος. Το οποιοδήποτε βαρίδιο μπει θα δημιουργήσει προβλήματα καθώς θα απαιτείται ειδική διαχείριση. Σ’ αυτή την περίπτωση ο Αρης θα είναι υποχρεωμένος να βαδίσει με την ίδια προσοχή που χρειάζεται να βαδίζει κάποιος σ’ ένα πάτωμα με κρύσταλλα Σβαρόφσκι. Κάθε κίνηση θα πρέπει να είναι ψαγμένη καθώς τα λάθη απαγορεύονται, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές.

Εντελώς διαφορετική θα πρέπει να είναι η μεταγραφική του πολιτική στην περίπτωση που θα είναι απαλλαγμένος από… «βαρίδια». Σε μία τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να αποφασίσει δύο πράγματα: Το ύψος του μπάτζετ και την αγωνιστική φιλοσοφία της νέας ομάδας. Αυτά τα δύο θα πρέπει να δείχνουν τον δρόμο για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Οι νεοπλουτισμοί, ο άναρχος σχεδιασμός και η λογική να γίνουν μεταγραφικές κινήσεις εντυπωσιασμού δεν απέδωσαν στο παρελθόν. Το αντίθετο.

 Ο Αρης πλήρωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ, διαταράχθηκε η ισορροπία στα αποδυτήρια και αγωνιστική προσφορά από τους παίκτες δεν πήρε. Οπότε ένα τέτοιο σενάριο θα πρέπει να αποκλειστεί. Η διοίκηση του Αρη θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Μπούργος όλο το μεταγραφικό πλάνο και να το υποστηρίξει μέχρι το τέλος με ευλάβεια. Χωρίς να επηρεάζεται από διάφορους καιροσκόπους οι οποίοι προτείνουν παίκτες. Ούτε βεβαίως τα «θέλω» της διοίκησης θα πρέπει να αλλάξουν τη μεταγραφική φιλοσοφία.

 Η διοίκηση είναι για να πληρώνει και να υλοποιεί τον σχεδιασμό του προπονητή. Όχι σε επίπεδο προσώπων, αλλά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν. Και βεβαίως ήρθε η στιγμή η ΠΑΕ να οργανωθεί προσλαμβάνοντας έναν σοβαρό και αξιόπιστο τεχνικό διευθυντή, ο οποίος δεν θα είναι διακοσμητικός, αλλά θα έχει ουσιαστική προσφορά. Το μοντέλο «τα κάνω όλα και συμφέρει», δεν ταιριάζει σε ομάδα του μεγέθους του Αρη.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.