Με πίστη μέχρι το φινάλε και στις τρεις διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ


Σε τρία “ταμπλό” παίζει ο ΠΑΟΚ και σε αυτά τα τρία, θέλει να συνεχίσει έως το τέλος της σεζόν, στους δύο μήνες που απομένουν πρακτικά για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Conference League. Μέσα σε όλα είναι ο ΠΑΟΚ και αυτό έχει γίνει αντιληπτό και από τον πλέον αδαή. Με λιγότερες ελπίδες εξαιτίας της διαφοράς των 10 βαθμών, παραμένει πάντως μαθηματικά στο κόλπο για το Πρωτάθλημα χωρίς να εξαρτάται από τον ίδιο. Είναι μέσα στο Κύπελλο, στους τέσσερις, μέσα και στην Ευρώπη, στους οκτώ. 


Υπάρχει δεδομένη πίστη των παικτών και του Λουτσέσκου για τις δυνατότητες της ομάδας, έτσι όπως εκφράζεται και στις κατιδίαν συζητήσεις τους, αλλά και αποσπασματικά σε δηλώσεις τους. Ήδη, όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων και θετικών εμφανίσεων από τον περασμένο Δεκέμβριο έως και σήμερα. Για την ακρίβεια από τις 9 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν υποδέχθηκε την Λίνκολν (από το Γιβραλτάρ) στην Τούμπα, την οποία και κέρδισε και σε σύνολο 24 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (συμπεριλαμβανομένης και της αναμέτρησης με την Λίνκολν), ο Δικέφαλος μετρά 18 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Η οποία ήρθε από την Μίντιλαντ στην Δανία.

 Ένα από τα αξιοσημείωτα, είναι πως από τις 9 Δεκεμβρίου έως και τις 20 Μαρτίου, σε αυτό το διάστημα των τριών μηνών και έντεκα ημερών, ο Λουτσέσκου χρησιμοποίησε 27 παίκτες στα 24 παιχνίδια. Και οι 27 τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Στο σύνολο των παικτών συμπεριλαμβάνουμε και τους Σφιντέρσκι, Εσίτι που συμμετείχαν σε λίγα ματς και βοήθησαν την ομάδα, πριν αποχωρήσουν από την Τούμπα. 


Οι 27 που “τράβηξαν” το “κουπί” 

Οι παίκτες που ανταποκρίθηκαν υπέρ του δέοντος στις απαιτήσεις των συνεχόμενων αγώνων είναι οι: Πασχαλάκης, Ινγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Λεό Ζαμπά, Ζίβκοβιτς Α, Μιτρίτσα, Τσόλακ, Μπίσεσβαρ, Τέιλορ, Άκπομ, Κρέσπο, Αουγκούστο, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Μιχάι, Ζιβκο Ζιβκοβιτς, Σάστρε, Σοάρες, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι, Εσίτι. Επιπροσθέτως, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως τους τελευταίους μήνες, οι παίκτες του Δικεφάλου αγωνίζονται χωρίς σταματημό. Παίζουν ένα επίσημο παιχνίδι, ανά τρεις ημέρες. Και ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα, με επιτυχία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα είναι στους ημιτελικούς του Κυπέλλου και θέλει να φτάσει στον τελικό ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολυμπιακού, για να πάρει ένα ακόμη τρόπαιο. Βρίσκεται ακόμη στους οκτώ του Conference League με αντίπαλο την πανίσχυρη Μαρσέϊγ, μία ιστορική στιγμή που ελάχιστοι ίσως περίμεναν. Και... ονειρεύεται να πάει στους τέσσερις του θεσμού. 


Είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα, ενώ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ, έχει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από τον Ολυμπιακό και φυσικά από κάθε άλλη ομάδα. Στο Πρωτάθλημα, πρακτικά, έχει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του δευτέρου γύρου. Με την ψυχολογία στα ύψη λοιπόν, ο στόχος του Ρουμάνου προπονητή και των παικτών του, είναι να συνεχίσουν με επιτυχία έως το τέλος. Αξιοποιώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πασχαλάκης, λέγοντας πως αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει ταβάνι. Μπορεί δηλαδή να φθάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το είχε δηλώσει και ο Λουτσέσκου με διαφορετικό τρόπο λέγοντας: “Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να ζήσουμε φανταστικές στιγμές αυτή την σεζόν”. Από σήμερα το πρωί αρχίζουν εκ νέου οι προπονήσεις, στις οποίες αναμένεται να είναι παρόντες οι περισσότεροι, εκτός των διεθνών που θα ενσωματωθούν έως και αύριο. Φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τις ιώσεις που τους ταλαιπωρούσαν οι Μιχάϊ, Σβαμπ, Καντουρί, Αουγκούστο, που σημειωτέον δεν έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Απών θα είναι ο Κρέσπο που θα ακολουθήσει θεραπείες, καθώς υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, ενώ για τον Μιτρίτσα, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση έως αύριο, από τα τεστ για τον κορωνοϊό, στα οποία θα υποβληθεί. Πρακτικά λοιπόν ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν μία ομάδα με ετοιμοπόλεμους τους περισσότερους παίκτες. Για να ανταποκριθούν σε μία σειρά, πολύ δύσκολων και απαιτητικών αναμετρήσεων και στις τρεις διοργανώσεις. Με πίστη μέχρι το φινάλε θα προχωρήσει ο ΠΑΟΚ και στις τρείς διοργανώσεις.







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.