Ταπούτος: «Έχουμε τον χαρακτήρα του μαχητή, παλεύουμε έως το τέλος»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε για την ομάδα μπάσκετ του Άρη ο μάνατζερ της ΚΑΕ και σχολίασε την πολύ μεγάλη νίκη που πέτυχαν οι κίτρινοι επί του Προμηθέα. 

Αλλά μίλησε και για την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μπάσκετ του Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μία απόδοση που αν μη τι άλλο, ικανοποιεί και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Ασφαλώς και ο Ταπούτος, δεν άφησε ασχολίαστη και την απόδοση του Πουλιανίτη που έκανε το τέλειο παιχνίδι, όπως έγραψε η εφημερίδα Metrosport στην πρώτη σελίδα.

Ο Χρήστος Ταπούτος στις δηλώσεις του, στο Metropolis 95,5 υποστήριξε αρχικά: “Από όσα είπα στο τετ α τετ, δεν λέγεται τίποτα δημόσια για τον Στέλιο. Ο Στέλιος Πουλιανίτης είναι ένα πολύ καλό παιδί, που ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητές του. Δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτό που έγινε στο ματς με τον Προμηθέα, ήταν μία δικαίωση για τον αθλητή αυτόν. Αυτή την ομάδα την αγαπάς. Δεν είχα ζήσει την κατάσταση που επικρατούσε πριν από τρία χρόνια. Εμείς ως ομάδα, έχουμε τον χαρακτήρα του μαχητή, παλεύουμε έως το τέλος. Ποτέ δεν λέμε ότι θα κοιτάξουμε το επόμενο, αν δεν διεκδικήσουμε την νίκη σε αυτό που παίζουμε. Κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίζαμε στον Προμηθέα, ή θα κερδίζαμε τον Παναθηναϊκό. Παίξαμε χωρίς παίκτες που έδιναν 45 πόντους στην ομάδα. Έπρεπε να μειώσουμε την επιθετική ικανότητα των αντιπάλων και τα καταφέραμε σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Αν παρατήρησε ο κόσμος, όλοι τρέξαμε πάνω στον Στέλιο, κανείς δεν το είδε ανταγωνιστικά. Αυτά που έγιναν στο παρκέ, έγιναν επί δέκα φορές μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το βασικό μας μέλημα από την αρχή. Θέλαμε να ελέγξουμε το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Σε επίπεδο μπάτζετ στο παρκέ ήταν 230.000 ευρώ, ο Προμηθέας έχει μπάτζετ 1,3 εκατ. ευρώ. Ανεξάρτητα από το μπάτζετ όμως, θα κοιτάξουμε μόνο στο πως θα κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Από την πρώτη ημέρα, δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, είτε παίζουμε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, είτε με άλλη ομάδα”.

- Αυτή την πορεία, αλήθεια, την περίμενες;

“Η αλήθεια είναι πως όχι δεν περίμενα να κάνουμε αυτή την πορεία, βλέποντας τα βασικά στοιχεία στην ομάδα. Αν εξαιρέσεις μία μικρή παγωμάρα που υπήρχε στην αρχή, μετά η ομάδα άρχισε να πιστεύει πολύ στον εαυτό της. Αυτό φαίνεται και από την τηλεόραση και στο γήπεδο. Ολη η μπασκετική Ελλάδα το αναγνωρίζει. Άνετα μπορεί κάποιος να δει τον Άρη και να μείνει ικανοποιημένος. Υπάρχει αυτό το δέσιμο του κόσμου με την ομάδα, λόγω της εικόνας που παρουσιάζει. Στα δύο παιχνίδια που έρχονται, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί δίνει τεράστιο κίνητρο στην ομάδα. Όσο για εμένα, δεν μπορώ να παίξω δυστυχώς, αν και θα το ήθελα πάρα πολύ”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.