«Χωρίς ηλιέλαιο δεν θα πωλούνται τηγανητές πατάτες, εξωπραγματική η αύξηση της τιμής του»

Metrosport Team24 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» με αφορμή την αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε βασικά προϊόντα που εκτινάσουν τις τιμές στα ύψη και δημιουργείται μεγάλο θέμα στην κοινωνία, μίλησε ο κος Κουφίδης από την Χαλκιδική.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην έλλειψη ηλιέλαιου και για το γεγονός ότι δύσκολα θα πωλούνται τηγανητές πατάτες εξαιτίας της έλλειψης ηλιέλαιου στην Χαλκιδική σε πρώτη φάση. Μάλιστα ο κος Κουφίδης υποστήριξε:

«Δεν είναι απόφαση οριστική για τις τηγανητές πατάτες αλλά εκεί οδηγούμαστε. Δεν θα μπορούμε να δίνουμε πατάτες από την στιγμή που δεν θα υπάρχει ηλιέλαιο στην αγορά διαθέσιμο. Η τιμή στα 10 λίτρα ήταν 7 ευρώ πριν από τον πόλεμο και τώρα έφθασε στα 35 ευρώ. Μιλάμε για μία τρομακτική αύξηση. Το κακό είναι ότι θα συνεχίσει να αυξάνει η τιμή. Και δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες να δοθούν. Προσπαθούν οι επαγγελματίες να προμηθευτούν. Να σας πω ότι στη Θεσσαλονίκη η τιμή του πιτόγυρου θα διαμορφωθεί στα 3,9 ευρώ. Και το κακό είναι πως όσο δεν τελειώνει ο πόλεμος, θα γίνονται συνεχόμενα τα προβλήματα. Μακάρι να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος και να σωθούν άνθρωποι. Όμως οι κυρώσεις που τέθηκαν, θα μας ακολουθήσουν. Βλέπετε ότι το βαρέλι πετρελαίου είναι πλέον στα 120 δολάρια.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλευρα. Μιλάμε για μία αύξηση της τάξεως του 500%, μιλάμε για ένα εξωπραγματικό ποσό. Στο τέλος θα φθάσουμε να πληρώνουμε τις τηγανητές πατάτες, όσο πληρώνουμε ένα πιάτο φαγητό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.