Τα νέα δεδομένα (για τον ΠΑΟΚ) στο Κόνφερενς Λιγκ!

Αρις Νικολάκης23 Μαρτίου 2022

Η Μαρσέιγ είναι άλλο μέγεθος. Δε χωρά κουβέντα περί τούτου. Κι είναι μεγάλο μέγεθος… Τεράστιο μέγεθος, για να λέμε την πάσα αλήθεια. Τούτο δε, όχι σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ αλλά σε σύγκριση με τη Μίντιλαντ και τη Γάνδη. Δεν το λέμε εμείς. Τα στοιχεία τους το λένε…

Κι εάν θέλετε, το λένε κι οι εικόνες τους. Στο ντέρμπι Μαρσέιγ - Νις (2-1) , το ντέρμπι του… μίσους στο γαλλικό ποδόσφαιρο, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ παρουσιάσθηκε σε καλή κατάσταση. Η εικόνα της γαλλικής ομάδας πλάι στην εικόνα της Μίντιλαντ και της Γάνδης σε αγώνες των πρωταθλημάτων Δανίας και Βελγίου σαφώς ξεχωρίζει. Είναι ολότελα διαφορετική κι ανώτερη βεβαίως,. βεβαίως…

Εδώ όπου έφθασε ο - θαυμαστός περί τούτου – ΠΑΟΚ δεν μπορούσε, να παίξει με κατώτερη ομάδα. Με ανώτερη θα έπαιζε. Και τέτοια είναι η Μαρσέιγ. Δίχως φυσικά, η ανωτερότητα κι η μεγαλύτερη ισχύς της να τρομάζει τον ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα είναι, όπως και να το κάνουμε, αουτσάιντερ . Δεν είναι πάντως, Δαυίδ και Γολιάθ!

Από το πρόσφατο ντέρμπι των οι δυο υπεραιωνόβιων ομάδων (122 χρονών η Μασσαλιώτισσα και 118 η Νικαιώτισσα) των μεσογειακών παραλίων – οι οποίες μισιούνται βαθιά απλά και μόνον επειδή είναι σχετικά … γειτόνισσες – ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα φανταζόμαστε δε, πως ήδη αντλεί μελετώντας το ντέρμπι μαζί με τους συνεργάτες του.

Όσο καλύτερα διαβασμένος πάει ο ΠΑΟΚ στην Γαλλία, τόσο καλύτερα θα παίξει σε κάπου δεκαπέντε ημέρες.

Κι εκεί, στο «Βέλοντρομ» δε θα αντιμετωπίσει μία σαφώς ανώτερη κι ισχυρότερη ομάδα. Θα αντιμετωπίσει και σκληρότερη ατμόσφαιρα. Στοιχεία τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα για τον Κυπελλούχο. Κι εκτοξεύουν, δίχως στάλα υπερβολής, τον δείκτη δυσκολίας για την πρόκριση σε δυσθεώρητα ύψη.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια, δεν είναι από τις ομάδες τις οποίες μπορεί να λυγίσει η ατμόσφαιρα. Η ιδιαίτερη σκληρότητα της στην έδρα της Μαρσέιγ (της οποίας είναι στόχος η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ) αναφέρεται απλά και μόνον, επειδή καταγράφουμε τα νέα δεδομένα. Τα δυσκολότερα δεδομένα για την πρόκριση του στους Ημιτελικούς του Κόνφερενς Λιγκ.

Τούτο δε, προς όφελος και του ΠΑΟΚ αλλά κι άλλων ελληνικών ομάδων. Καθώς χάρη στον ΠΑΟΚ διαφαίνεται η προοπτική αύξησης του αριθμού συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με πεδίον δόξας και χρήματος λαμπρόν! Προοπτική η οποία διαμορφώθηκε από την πορεία του ΠΑΟΚ και μόνον από αυτήν. Ως εκ τούτου εξηγείται και το γιατί έσπευσαν (;) χαρούμενες άλλες ελληνικές ομάδες, να συγχαρούν τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση του.

Έσπευσαν (;) και τον συνεχάρησαν υπερήφανες βέβαια, για το γεγονός της πρόκρισης ελληνικής ομάδας μετά από 19 χρόνια σε Προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μιλάμε για πολλή χαρά και πολλή υπερηφάνεια!

Τι να λέμε τώρα…

ΥΓ 1: Σωστός ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Απέδωσε εύσημα στον Ιβάν Σαββίδη για το «οκ» στο «Φερνάντο, δεύρο έξω»! Ο Βαρέλα δικαίωσα απόλυτα τον Ρουμάνο προπονητή.

ΥΓ 2 : Φυσικά, ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα έβαζε την εντύπωση – εξ αιτίας της οποίας οδηγήθηκε ο Φερνάντο Βαρέλα σε καραντίνα – πάνω από την ουσία. Ήτοι, το όφελος του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 3: Η εκ νέου παρουσία του εκ Κάπο Βέρντε διεθνούς αμυντικού – και με ψυχολογία στα ύψη - είναι «πυλώνας» για τα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.