Καπετανόπουλος: «Εμείς αποκλείσαμε την Άρσεναλ, μπορεί και τώρα ο ΠΑΟΚ την Μαρσέιγ»

Metrosport Team23 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τον ΠΑΟΚ ο βετεράνος άσος της ομάδας, ο Δημήτρης Καπετανόπουλος, που αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια και στην πορεία του Δικεφάλου.

Ο Καπετανόπουλος που ταξίδευε προς το Αγρίνιο για να δει τον τελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τις Κ15, είπε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται νέα παιδιά από τις ακαδημίες και να αξιοποιούνται από τις μεγάλες ομάδες. Έχει αλλάξει πολύ το επίπεδο. Οσο για το τι πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να προωθηθούν νέοι παίκτες στις μεγάλες ομάδες, σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οι παραστάσεις και στην Κ17 και στην Κ19 είναι πολλές, αλλά χρειάζεται και η προώθηση στην πρώτη ομάδα. Δεν μπορούν όλοι να παίξουν εκεί. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Η Κ16 του ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο πρώτο τοπικό της Θεσσαλονίκης. Και με αυτό τον τρόπο οι παίκτες, αποκομίζουν περισσότερες παραστάσεις”.

- Συμφωνείς ή διαφωνείς με την πρόταση του σημερινού προέδρου της ΕΠΟ προκειμένου να παίζουν τέσσερις Έλληνες παίκτες στην Λίγκα και επτά στην Λίγκα 2;

“ Και λίγοι είναι οι τέσσερις Έλληνες στην πρώτη κατηγορία. Η Ελλάδα δεν στερείται ταλέντων τα τελευταία χρόνια. Ομως μετά την ηλικία των 15 ή 16 ετών αρκετοί που δεν προωθούνται, χάνονται από το προσκήνιο. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είναι σημαντικό να προωθηθούν νέοι παίκτες σε όλες τις ομάδες, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν και στις εθνικές ομάδες. Τρανταχτό είναι το παράδειγμα των Λύρατζη και Τσιγγάρα που αναδείχθηκαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ και χάρη στην επιμονή τους, έπεισαν τον προπονητή, να τους βάλει στην πρώτη ομάδα. Δεν πρόκειται να ξεχάσω την δική μας φουρνιά στον ΠΑΟΚ, όταν παίζαμε. Τότε είχαμε αποκλείσει την Άρσεναλ. Οι μοναδικοί ξένοι σε εκείνη την ομάδα που αγωνιζόμουν, ήταν οι Νάγκμπε και Ολιβάρες. Πάντως πρέπει να αναφέρω πως για την ανάδειξη των ταλέντων, είναι 100% θέμα οργάνωσης και αξιοποίησης. Βγήκαν λόγω της οργάνωσης. Πρέπει να σημειώσετε και το εξής: Δεν είναι εύκολο για νέους παίκτες να παίξουν σε μία μεγάλη ομάδα και να αντέξουν το βάρος της φανέλας και την πίεση που ασκείται. Το να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα και να παίξει βασικός ένας νέος παίκτης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής, εξαρτάται και από την θέληση του καθενός”.

Οσο για το αν πρέπει να κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, είπε: “Είμαι σύμφωνος με την απόφαση του Λουτσέσκου, έτσι όπως τουλάχιστον μεταφέρεται, ότι δεν θέλει μεταγραφές για έναν ή δύο μήνες και εμπιστεύεται το ρόστερ που έχει. Είδαμε πως επέστρεψε ο Βαρέλα που ήταν παραγκωνισμένος και έκανε ένα εξαιρετικά καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ”.

Για τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με την Μαρσέίγ, είπε: “Το φαβορί είναι η Μαρσέϊγ, δίνω 60% πιθανότητες στην γαλλική ομάδα και 40% στον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα απολύτως. Οταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ, και αντιμετωπίσαμε την Αρσεναλ, οι μπουκ έδιναν 90% πιθανότητες πρόκρισης στην αγγλική ομάδα και μόλις 10% σε εμάς. Οπως θυμάστε, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε άξια στην επόμενη φάση”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.