Η επιθυμία του Κλάτενμπεργκ, η σιωπή του Αρη και ο κίνδυνος που ελλοχεύει

Βασίλης Μάστορας15 Μαρτίου 2022

Την προηγούμενη εβδομάδα, παραμονές της πρώτης σέντρας των πλέι οφ, κατέθετα σε τούτη εδώ τη γωνιά την αισιοδοξία μου για ένα ανταγωνιστικό μίνι Πρωτάθλημα 10 αγώνων. Στοιχείο αξιολόγησης η δυναμική των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ και η μικρή βαθμολογική διαφορά μεταξύ της τρίτης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα και της έκτης. Εκανα όμως αναφορά και στην ανάγκη να υπάρχουν αξιόπιστες διαιτησίες, γιατί μόνο έτσι θα έχει ενδιαφέρον η διαδικασία μέχρι το τέλος.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα την αίσθηση ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά. Είτε γιατί ο Κλάτενμπεργκ όρισε Ελληνα στον αγώνα Ολυμπιακός-Αρης, είτε γιατί με παλιό ύφασμα καινούργιο κοστούμι δεν μπορείς να κάνεις, δεν ήμουν αισιόδοξος ότι θα βιώσουμε «καθαρά» πλέι οφ. Ο Αρης προτίμησε τη σιωπή, αντί να χαλάσει τον κόσμο που ο Αγγλος αρχιδιαιτητής δεν όρισε ξένο διαιτητή και δυστυχώς αποδείχθηκε ότι έκανε λάθος επικοινωνιακή πολιτική. Ακόμη κι αν είχε μόνο επικοινωνιακά κέρδη, όφειλε να καυτηριάσει, αν δεν μπορούσε να απαιτήσει, την απόφαση του Κλάτενμπεργκ. 

Και δεν ήταν μόνο η επιλογή του Μανούχου, ήταν και αυτή του παρατηρητή Ιωσήφογλου, ο οποίος πηγαίνει «κοστούμι» με τον διαιτητή από την Αργολίδα. Επιλογές-μήνυμα. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος τους ορισμούς του Κλάτενμπεργκ. Μπορεί κάποια από τα σφυρίγματα του Μανούχου να σηκώνουν μεγάλη συζήτηση, αλλά η γενική του παρουσία έπειθε ότι ακόμη κι αν δεν «γεννιούνταν» οι συγκεκριμένες φάσεις θα τις εφεύρισκε με κάποιο τρόπο. 

Απλώς η εξέλιξη του αγώνα τον βοήθησε λίγο περισσότερο. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργήθηκε στην κοινωνία του ποδοσφαίρου απ’ όσα έδειξε ο Μανούχος στα 90 λεπτά του αγώνα.

Ο Αρης δυστυχώς δεν έχει τη διοικητική δυναμική να αλλάξει πράγματα όσον αφορά τη διαιτησία. Παίρνει μόνο ό,τι δικαιούται και πετυχαίνει αποτελέσματα σύμφωνα με τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Αποτελέσματα τίμια και προϊόν μεγάλης προσπάθειας μέσα στο γήπεδο.

Εκεί όπου κυνηγάει την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, αισιοδοξώντας ότι θα έχει διαιτησίες 50-50. Κι αν κάτι τον τρομάζει είναι το ότι ο Κλάτενμπεργκ θέλει να ανανεώσει τη θητεία του στην ΚΕΔ και θα ζητήσει τη συμπαράσταση των ιδιοκτητών των ομάδων του big4. Kι αυτό ίσως να υποκρύπτει πολλούς κινδύνους για τον Αρη στα πλέι οφ. Ο νοών νοείτω.

FOCUS

Oσοι υποστήριζαν ότι η παρουσία του Μάντζιου στον πάγκο του Αρη είναι χρήσιμη, πιστεύω ότι καταλάβει στους τέσσερις αγώνες που κάνει κουμάντο ο Μπούργος, τι σημαίνει να έχει η ομάδα έναν προπονητή με εμπειρίες από ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κλαμπ.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.