Πρωτάθλημα Ουρακοτάγκος!

Metrosport Team15 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την πληθώρα των μέσων που διαθέτει κανείς προκειμένου να λαμβάνει την εικόνα από κάθε γεγονός και δη αθλητικό και να την περνάει στην κυριολεξία από το μικροσκόπιο. Αυτό για άγνωστο λόγο δεν είναι εκμεταλλεύσιμο από της ομάδες μας, που συνεχίζουν να βλέπουν διαιτησίες βγαλμένες από το παρελθόν της σκληροπυρηνικής παράγκας. 

Με επιστημονικές διαιτησίες ρίχνουν από την αρχή της χρονιάς βαθμούς στο δισάκι του Ολυμπιακού , που από μια μέτρια ομάδα την έχουν μεταβάλει και μεταμορφώσει ως μακιγιέρ του Χόλυγουντ ως τον οδοστρωτήρα του πρωταθλήματος, που το κατακτά με 10 βαθμούς διαφορά «δίκαια»!! Κι όμως η κεκαλυμμένη αλήθεια δεν παύει παρά να είναι ένα ψέμα! Και ψέμα μικρό ή μεγάλο δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού φορούσαν τη φανέλα του ΠΑΣ θα ήταν βαθμολογικά εκεί που είναι ο ΠΑΣ τώρα. 

Και επανερχόμαστε σε αυτό που γράψαμε αρχικά. Αν υπήρχε ένας … μόνο ένας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή την ΠΑΕ Άρης και έπαιρνε όλα τα βίντεο των αγώνων του Ολυμπιακού θα «ανακάλυπτε» δεκάδες κίτρινες κάρτες που δεν δόθηκαν, φάουλ που υποδείχθηκαν ανάποδα, πέναλτι που αγνοήθηκαν , πέναλτι που δόθηκαν με το φύσημα του ανέμου και κρατήματα όπως αυτό του Σισέ που γίνονται πολλά σε κάθε αγωνιστική! Όλα αυτά αν τα μετατρέψεις σε ένα ισοζύγιο βαθμών θα καταρριφθεί πολύ εύκολα το αφήγημα όλων των ερυθρόλευκων μέσων που στην πλειοψηφία τους ελέγχει ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει ομάδα που ξεχωρίζει φέτος στο πρωτάθλημα και λέγεται Ολυμπιακός. Την προπερασμένη αγωνιστική ο Παπαπέτρου που είχε επανέλθει από σφαγή του Ατρόμητου πέρυσι υπέρ του Ολυμπιακού (και μη αποβολή του Σισέ κατά σύμπτωση) δεν έδωσε ένα καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο 0-0.

Από την άλλη πλευρά ο Κλάτεμπεργκ επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα. Γιατί να μην επιθυμεί άλλωστε; Παίρνει τα 60.000€ το μήνα κάνει σεμινάρια για τα πλέι οφ αφού άρχισαν τα πλέι οφ, φέρνει τον κάθε τυχάρπαστο ξένο να διευθύνει ντέρμπι και έχει δημιουργήσει Έλληνες καμικάζι να υπηρετούν τον Θρήνο.

Όλα τα συστατικά της παραμονής τα διαθέτει αφού γι’ αυτόν είναι και συστατικές επιστολές διανθισμένες με υποτιθέμενη διαιτητική πρόοδο αντί της πραγματικότητας που λέει ότι αν δεν υπήρχε το VAR τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα ακόμη και από το 2016 που είχε κάνει την πρώτη επανάσταση ο κ. Σαββίδης. Βέβαια το σημαντικότερο είναι το εξής: όταν οι μικρότερες ομάδες διαπιστώνουν ότι όπως και να λειτουργήσουν θα χάσουν κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε το παίρνουν απόφαση , δηλώνουν τις τιμωρίες τους και δε παίζουν σημαντικοί παίκτες και ακόμη δεν αντιδρούν όταν πέφτουν θύματα διαιτητικών σφαγών.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει άρει την εμπιστοσύνη στον Κλάτεμπεργκ. Κατά τη γνώμη μας όλα είναι ένας συνδυασμός επικοινωνιακής στρατηγικής και ελέγχου τόσο θεσμικών της κυβέρνησης όσο και θεσμικών της διαιτησίας στο παρασκήνιο. Δυστυχώς όσο είναι μακριά ο Σαββίδης ο Ολυμπιακός ξαναγίνεται εκτός γηπέδου Ολυμπιακός και δεν βλέπει κανένα εμπόδιο μπροστά του.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.