«Ο ΠΑΟΚ έχει την νοοτροπία νικητή, θα επανέλθει ο Μιχαηλίδης»

Metrosport Team14 Μαρτίου 2022

Για την ασφυκτική πίεση που ασκεί ο ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του, στα τελευταία 15 λεπτά της κάθε αναμέτρησης, για την νίκη επί του ΠΑΣ, τον σοβαρό τραυματισμό του Μιχαηλίδη, αλλά και την μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση με την Γάνδη, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος.

Ο επί σειρά ετών δεξιός οπισθοφύλακας του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην πίεση που ασκεί ο ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του και είπε μεταξύ των άλλων:

“Είδαμε ότι κλείστηκε ο ΠΑΣ πίσω και άσκησε πίεση ο Δικέφαλος έως το τέλος του αγώνα. Μετά το 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρίσκει την λύση. Είναι μία ομάδα που επιτίθεται, έχει πάρει τα στοιχεία του προπονητή. Η ομάδα έχει την νοοτροπία που περνάει από τον Λουτσέσκου. Αυτό το έχει περάσει ο προπονητής στα παιδιά. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, πρέπει να κυνηγούν όλα τα παιδιά το γκολ και αυτή η νοοτροπία έχει “χτιστεί” μέσα στο γήπεδο”.

- Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη με τον Μιχαηλίδη, θέλεις να του στείλεις ένα μήνυμα συμπαράστασης;

“Είναι κρίμα για το παιδί, ένας τέτοιος τραυματισμός είναι χρονοβόρος, μακάρι να τον ξεπεράσει και να επανέλθει στην δράση. Είναι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, όμως το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να παίξει ρόλο, υπό την έννοια πως μετά την επέμβαση και με την αποκατάσταση που θα ακολουθήσει, έχει τον χρόνο να επιστρέψει και να παίξει ποδόσφαιρο για πολλά ακόμη χρόνια. Εξαρτάται και το μυικό σύστημα που έχει ο Μιχαηλίδης”.

- Εχει ρίξει το βάρος στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, συμφωνείς με αυτή την επιλογή που έχει γίνει;

“Ο ΠΑΟΚ έριξε το βάρος στην Ευρώπη για να προκριθεί στους “8”, τον ενδιαφέρει πολύ το Κύπελλο, έχει και διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο και τον τέταρτο. Ο προπονητής δίνει βάρος στο παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την Γάνδη. Με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, πιστεύω ότι έχεις τις δυνατότητες. Εχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Η Γάνδη θα ανοιχτεί για να σκοράρει και θα γίνει πιο εύκολα η πρόκριση. Ερχεται στην Τούμπα μία ευρωπαϊκή ομάδα και κλείνεται στην άμυνα. Τώρα που ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 στην Τούμπα, μπορεί να κάνει το έργο του πιο εύκολο. Αν ο ΠΑΟΚ παίξει αυτό που μας έχει δείξει, θα πάρουμε την πρόκριση. Επιπλέον όταν λείπουν δύο παίκτες που είναι στυλοβάτες της ομάδας, είναι θέμα. Παρά τις απουσίες όμως, είναι μία αντίπαλος μέσα στις δυνατότητές μας. Ομάδες εκτός έδρας μπορούν να σκοράρουν και πιο εύκολα”.

- Ως δεξιός οπισθοφύλακας, θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο για τους Λύρατζη και Σάστρε, ειδικά για τον Λύρατζη;

“Οσοι ήταν στον ΠΑΟΚ και αναφέρομαι στα τμήματα υποδομής, έβλεπαν πως ο Λύρατζης μπορεί να πλαισιώσει την πρώτη ομάδα. Έχει πολύ καλά στοιχεία, είναι πολύ γρήγορος και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Και βελτιώνεται συνέχεια. Εάν στο επιθετικό κομμάτι βελτιωθεί, τότε μπορεί να ξεπεράσει και….εμένα. Είναι επιθετικό μπακ δεν κάνει λάθος πάσες. Είναι θέμα χρόνου για να βελτιώνεται. Και γιατί όχι να “χτυπήσει” και την πόρτα της εθνικής ομάδας”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.