Τρεις ιστορικοί μήνες!

Metrosport Team10 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας


Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο δεύτερο και τελικό στάδιο της φετινής χρονιάς το οποίο θα κρίνει εάν θα καταφέρει να γράψει από το πουθενά μια νέα χρυσή σελίδα. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό αλλά η κρισιμότητα των τριών επόμενων μηνών μπορεί να μεταποιηθεί αγωνιστικά και να αποφέρει ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες χρονιές. Το να έχεις μπροστά σου την πρόκληση της υπέρβασης με μια πρόκριση στους 8 της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το σημειολογικό εκείνο χρονικό πέρασμα στην ιστορία που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια εντελώς διαφορετική πορεία. Η πρόκριση από μόνη της θα παράξει αποτελέσματα που ούτε μπορεί να τα φανταστεί ο ΠΑΟΚτσήδικος νους.

Εκτός από τα πραγματικά γεγονότα της βοήθειας της Ελλάδας αλλά και του ίδιου του ΠΑΟΚ στον Ευρωπαϊκό βαθμολογικό πίνακα, τα χρήματα που θα εισρεύσουν αλλά και τη γενιά νέων οπαδών που θα προκύψουν ο ΠΑΟΚ θα επισκιάσει πλήρως την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Και στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στον ποδοσφαιρικό κόσμο η πρόκριση στους οχτώ και ή αμυδρή έστω ελπίδα για συμμετοχή σε έναν ημιτελικό Ευρωπαϊκής οργάνωσης τελειώνει κάθε συζήτηση περί οποιασδήποτε εγχώριας ποδοσφαιρικής επιτυχίας.

Όμως ο ΠΑΟΚ στις επόμενες οχτώ μέρες καλείται να υπερβάλει εαυτόν αγωνιστικά και να αποκλείσει μια ομάδα ενός καλύτερου πρωταθλήματος που τον τελευταίο μήνα διανύει μια περίοδο μεγάλης φόρμας με συνεχόμενες νίκες. Μια από τα ίδια είναι και ο ΠΑΟΚ αφού και οι δυο ομάδες έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το δεδομένο είναι ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πρόκριση θα κριθεί και στα δυο παιχνίδια. Το ότι δε μετράει το εκτός έδρας γκολ μεγαλώνει σημαντικά την πιθανότητα αυτή. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε δεδομένο ότι παίκτες και προπονητής γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας το τι εστί αυτή η πρόκληση και θα τα δώσουν όλα στο γήπεδο. Μακάρι να τους βγει, να είναι η τύχη και οι λεπτομέρειες μαζί τους και η πρόκριση να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Όμως το σημαντικό είναι ότι τίποτε δε θα σταματήσει την επόμενη Πέμπτη . Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Συνεχόμενα παιχνίδια με τα πλέι οφ και τον ημιτελικό του κυπέλλου που δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα γίνει.

Ακόμη θεωρούμε ως κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο ότι ο Δικέφαλος πρέπει να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό αλλά και να προσπαθήσει να φτάσει ως την κατάκτηση του κυπέλλου. Στα λόγια βέβαια είναι όλα εύκολα. Όμως αυτό που είναι δεδομένο έχει να κάνει με το ότι ο Δικέφαλος μπορεί φέτος να έχει από μια σούπερ χρονιά μέχρι μια χρονιά συνηθισμένη χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Είναι στα πόδια των παικτών του που πρέπει να ξεπεράσουν σωματικά και πνευματικά τον εαυτό τους και τα όρια τους προκειμένου να πετύχουν κάτι που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε αδύνατο.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.