«Παίκτης βαρόμετρο ο Κούρτιτς, είναι ηγέτης στο γήπεδο, περνάει ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Για το ρεκόρ του Γιασμίν Κούρτιτς που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα με 15 γκολ μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Γιώργος Τουρσουνίδης. Ο Κούρτιτς ως μέσος, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα και μετά από 41 χρόνια, ένας μέσος έφθασε στην υψηλότερη θέση σε αυτή την κατηγορία.

Ο Σλοβένος άσος συνολικά έχει πετύχει 17 γκολ με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε και ένα ακόμη(18) στην διαδικασία των πέναλτι με την Μίντιλαντ, ένα πέναλτι που έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο.

Ο Τουρσουνίδης στις δηλώσεις του στην εκπομπή "Στη Σέντρα" υποστήριξε:

“Περνάνε τα χρόνια, αλλά στους βετεράνους συνεχίζω, δεν χάνεται η τέχνη. Ο Κούρτιτς είναι μία ηγετική φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο. Με τα γκολ που έχει πετύχει, έχει ανέβει πολύ περισσότερο. Είναι ένας παίκτης βαρόμετρο, ειδικά αυτή τη σεζόν που διανύει. Είναι μέσα στο γήπεδο μία ηγετική φυσιογνωμία. Και ηρεμεί και παρασύρει. Φέτος έχει πετύχει καθοριστικά γκολ σε κρίσιμα παιχνίδια. Είναι πλεονέκτημα και για τον ίδιο και για την ομάδα. Είναι ψύχραιμος στις εκτελέσεις. Είναι ο πιο ικανός, έχει πάρει το βάρος πάνω του, είναι αυτό που είπα και πριν, έχει μία έντονη προσωπικότητα. Σε εκείνα τα χρόνια ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Σκαρτάδος, αλλά τόσα πολλά γκολ σε μία χρονιά δεν θυμάμαι να είχε πετύχει. Η σεζόν του πάντως ήταν αποτελεσματική.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα τέτοιο παίκτη, να βγαίνεις μπροστά και να πετυχαίνεις γκολ. Νομίζω ότι τέτοιοι παίκτες χρειάζονται και επιβάλλεται να έχει ο ΠΑΟΚ. Ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας.

Ο Δικέφαλος έχει όλες τις δυνατότητες για να περάσει. Η πρόκριση θα παιχθεί καθαρά από την απόδοση του ΠΑΟΚ. Η Γάνδη δεν είναι η ομάδα φόβητρο, και σαν ποιότητα είμαστε πολύ καλύτεροι”.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.