Ο Αστέρας που έσβησε στη λάσπη!

Metrosport Team04 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αγαπητούς φιλάθλους του Αστέρα Τρίπολης για το πως αντιλαμβάνονται την έννοια της δικαιοσύνης. Το αν συμβιβάζονται με τα γεγονότα που τους καταδεικνύουν ως υποτελείς της ομάδας του Ολυμπιακού και του βρώμικου συστήματος. Αν ο στόχος της ύπαρξής τους στο Εθνικό πρωτάθλημα είναι απλώς να συμπληρώνουν τον αγωνιστικό και βαθμολογικό πίνακα εισπράττοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε χρονιάς. Το να μην αντιδρώ όταν μια συγκεκριμένη ομάδα και δη ο Ολυμπιακός, ασελγεί ποδοσφαιρικά κάτ.΄ επανάληψη και χωρίς ίχνος ενδοιασμού , μετάνοιας ανήκει στη σφαίρα της απόλυτης υποτέλειας. Η ιστορία της ένταξης του Αστέρα στο περίεργο καθεστώς άρχισε με το διπλό περιστατικό του υποβιβασμού του Ηρακλή με κατηγορίες εφευρήματα και παράλληλα σωτηρία του Αστέρα αλλά και τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Εκεί που ο Μανιάτης απόκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή, ο Ολυμπιακός θα έμενε με παίκτη λιγότερο και πιθανώς πίσω στο σκορ με το πέναλτι που κανείς διαιτητής δεν θέλησε να το υποδείξει. Γιατί όλοι το είδανε. Στη συνέχεια και με το πέρασμα των χρόνων ο Αστέρας έβγαζε σποραδικά κάποιες ανακοινώσεις προκειμένου να δείξει ότι διοικητικά υπάρχει, χωρίς καμία φυσικά να στρέφεται εναντίον του Ολυμπιακού. Άλλωστε πρόεδρος του ακόμη και σήμερα είναι ο κ. Μποροβήλος γνωστός σε όλους τους Βορειοελλαδίτες για τις διαιτησίες του υπέρ του εν λόγω συλλόγου (σ.σ. σύμφωνα με τη γνώμη μας πάντα). 

Ο Μποροβήλος που ενίοτε γινόταν και πρόεδρος της λίγκας κάτι που στα μάτια μας έμοιαζε ως επιβράβευση για τη σιωπή του. Την περασμένη Τετάρτη έγινε το πιο αστείο πέναλτι της φετινής χρονιάς. Ένα από τα πολλά που δεν δόθηκαν σε βάρος του Ολυμπιακού. Το χαρακτηρίζουμε ως «αστείο» διότι ήταν τόσο οφθαλμοφανέστατο που η πρεμούρα του Παπαπέτρου και του Χαλκιδικιώτη Βαρίστα να κάνουν πως δεν το είδαν ήταν επική!!

Ο Παπαπέτρου που έχει λίγο καιρό που επέστρεψε από ανάλογη σφαγιαστική διαιτησία υπέρ του Ολυμπιακού και κόντρα στον Ατρόμητο, ακολουθεί με σεβασμό τα χνάρια του πατέρα του και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει όχι απλώς να ξαναδιαιτητεύσει αλλά ούτε και να μπει σε γήπεδο. Δεν ήταν λάθος. Ήταν κατά τη γνώμη μας εσκεμμένη παράλειψη. Όπως όταν έχεις ΣΤΟΠ στο δρόμο το προσπερνάς και τρακάρεις έτσι και τώρα δεν μπορείς κ. Παπαπέτρου να επικαλεστείς τίποτε. Από την άλλη ο κ. Μποροβήλος δεν εκτίθεται απλά με την σιωπή του αλλά ευτελίζει το σωματείο που ανήκει αφού μοιάζει να παραδέχεται την υποτέλειά του έναντι του Ολυμπιακού. «Μπόρα είναι θα περάσει. Έτσι κι αλλιώς δεν θα το γράψει καμία εφημερίδα ούτε θα αναφερθεί σε κάποια εκπομπή» . Έτσι έφτασε τους 15 βαθμούς ο Ολυμπιακός κύριοι. Και το «κύριοι» πάει στους ανύπαρκτους του ΠΑΟΚ που τώρα θα έπρεπε να έχουν ήδη στείλει DVD με τα πέναλτι και τις κάρτες που δεν δόθηκαν σε βάρος του Ολυμπιακού για να αντιληφθεί και η ΟΥΕΦΑ ότι όποιος και να έρθει εδώ, ότι σύστημα κι αν εφαρμοστεί πάλι το κατεστημένο θα νικήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.