Εχασε 6 βαθμούς, σε 3 αγώνες, σε 11 ημέρες!

Αρις Νικολάκης04 Μαρτίου 2022

Επιμένοντας στην διαιτησία – που δεν το συνηθίζουμε – εξακολουθούμε, να θεωρούμε πως ο Ιταλός διαιτητής του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 έκανε λάθη. Κι όλα σε βάρος του ΠΑΟΚ! Σε τρεις κυρίως, φάσεις. Αυτές οι οποίες θα άλλαζαν την εξέλιξη του αγώνα.

Πρώτη, η αποβολή του Χάρη Τσιγγάρα. Είναι οφθαλμοφανής η επαφή του αποβληθέντος με την μπάλα πριν το πόδι του Σέρχιο Αραούχο. Δεύτερη, το φάουλ του Όγκνιεν Βράνιες στον Τσούμπα Άκπομ ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι εντός περιοχής της ΑΕΚ. Τρίτη, η ανατροπή του Τσούμπα Άκπομ από τον Όγκνιεν Βράνιες μπροστά στα μάτια του Ιταλού διαιτητή. Δίχως καν αυτός να ζητήσει τη χρήση VAR…

Κι εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε… Ο ΠΑΟΚ δεν απώλεσε άλλους δυο βαθμούς εξ αιτίας της διαιτησίας. Τους απώλεσε εξ αιτίας της αστοχίας και του Ντόουγκλας Αουγκούστο στο ξεκίνημα και του Τσούμπα Άκπομ στο τελείωμα του αγώνα στο «Σπύρος Λούης». Τούτο δε, επειδή η ΑΕΚ πέραν του γκολ (με ευθύνη Χοσέ Κρέσπο κι Ίνγκι Ίνγκασον… Ήταν θεατές στην απογείωση του Λιβάι Γκαρσία) και της (μίας ακόμη…) εκπληκτικής απόκρουσης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στην κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου ουδέποτε ενόχλησε σοβαρά επιθετικά!

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι η εικόνα του στο «Σπύρος Λούης». Από τις ελάχιστες εφέτος, τις σχεδόν αψεγάδιαστες. Αν και πάλι, δεν ήταν άπαντες παρόντες οι παίκτες του. Δε φάνηκαν οι… απουσίες τους. Καλύφθηκαν από την υπέρβαση των υπολοίπων. Οφείλει, να το προσέξει τούτο ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Να διαχειρισθεί εκ νέου αυτές τις δύο, τρεις περιπτώσεις.

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι επίσης, η προσέγγιση, από τον (ιδιαιτέρως επιρρεπή σε τραυματισμούς) Ομάρ Ελ Καντουρί, της καλής του αγωνιστικής κατάστασης. Η παρουσία του έδωσε ανάσες στην άμυνα και προοπτικές στην επίθεση. Το έπραξε μάλιστα, όταν η ΑΕΚ – έστω δίχως σοβαρή πίεση – πολιορκούσε την εστία του ΠΑΟΚ.

Και το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ενόψει Γάνδης, πλέι οφ και ημιτελικών (όταν κι εφ’ όσον ορισθούν…) Κυπέλλου αλλά και Λαμίας (κρισιμότατος ο αγώνας της Κυριακής) εμφάνισε αγωνιστική υγεία. Μετά από δύο αγώνες Πρωταθλήματος με… ασθενή εμφάνιση!

Προχθές λοιπόν, στο «Σπύρος Λούης» σφυρηλατήθηκε ξανά, ως «ατσαλένιος» ο «αετός»! Αυτό εξάλλου το μέταλλο είναι στο… αίμα το «δικέφαλου».

Υπάρχει όμως, και το κακό για τον ΠΑΟΚ. Σε τρεις αγώνες, σε ένδεκα ημέρες έχασε έξι βαθμούς. Και μάλιστα, σε τρεις αγώνες στους οποίους οι αντίπαλοι του δεν ήταν καλύτεροι. Με αυτούς θα πήγαινε ωραίος κι άνετος στα πλέι οφ. Τώρα πάει (εάν κι εφ’ όσον περάσει νικηφόρα από τη Λαμία, έτσι;) απλά, ωραίος…

Στον αντίποδα βέβαια, αυτής της απώλειας έχουμε την επική πρόκριση (μετά από 48 χρόνια) σε ανοιξιάτικη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Και στον ωμό αυτής της πρόκρισης… θυσίασε – για να τα λέμε τα πάντα, όλα - κάποιους από αυτούς τους απολεσθέντες βαθμούς. Δίχως τούτο, να αποτελεί δικαιολογία. Όλα κι όλα.

ΥΓ 1 : Εκτός Ελλάδας ο Ιβάν Σαββίδης γίνεται θέμα (στην Λ’ Εκίπ) επειδή συνεργάζεται με την Κυβέρνηση για τη φιλοξενία προσφύγων στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Και στην Ελλάδα αναφέρεται ως «Ρώσος ολιγάρχης»…

ΥΓ 2 : Η Ελλάδα – υπό την απειλή της Τουρκίας κι ουχί μόνον – όφειλε, να πάρει θέση στον πόλεμο της Ουκρανίας. Για να προσδοκά αμοιβαιότητα με τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εάν - ο μη γένοιτο – η Τουρκία κάνει πράξη τα αναθεωρητικά πλάνα της!

ΥΓ 3 : Πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας ήταν η Ελλάδα. Απλά η Ιστορία δεν ήταν πάντα στην πλευρά της Ελλάδας. Γενοκτονία Ποντίων, Μικρασιατική καταστροφή, Κυπριακό κι άλλες πολλές περιπτώσεις ιστορικών αδικιών κατά της Ελλάδας…

ΥΓ 4 : Αλήθεια, γιατί η Κυβέρνηση δεν όρισε το 2022 ως χρονιά θλίψης και πένθους για τη Μικρασιατική καταστροφή, το 1922; Για να μαθαίνουν (ευτυχώς) οι νέοι και να θυμούνται (δυστυχώς) οι παλιοί;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.