Ρισβάνης: «Τα υπέρ και τα κατά της Γάνδης, ο Ουάρντα, ο Μπίσεσβαρ και ο...Βαλακάρι»

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε ο Σπύρος Ρισβάνης που παίζει στην Ανόρθωση και πέρυσι είχε αγωνιστεί κόντρα στην Γάνδη, την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ.

Κατά συνέπεια, η άποψη του πρώην αμυντικού του Ατρομήτου και νυν της Ανόρθωσης, έχει ξεχωριστή σημασία για τις πιθανότητες που έχει ο Δικέφαλος για την πρόκριση στους “8” του Κόνφερενς λιγκ.

Ο Ρισβάνης είπε στις δηλώσεις του αρχικά:

“Είναι μια χαρά στην Κύπρο, στην αρχή ήταν δύσκολη η προσαρμογή, ακόμη και στο να οδηγήσω, όλοι όμως με βοήθησαν. Τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και αρχίζουν τα πλέι οφ. Μεταφέρονται οι βαθμοί στα πλέι οφ και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Σημασία έχει ότι καταφέραμε και γυρίσαμε το ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Είμαι συμπαίκτης και με τον Ουάρντα, που τον είχα και στον Ατρόμητο. Ωρίμασε πολύ, αν συνεχίσει έτσι δεν νομίζω ότι θα παραμείνει στην Κύπρο. Εχει βοηθήσει πολύ την Ανόρθωση. Όσο για εμένα, τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι. Αλλά δεν έχω πάρει καμία απόφαση για το μέλλον μου. Οσο για το αν υπήρξε ενδιαφέρον πριν από δύο χρόνια από τον Άρη, παρότι και εγώ είχα διαβάσει κάτι σχετικό δεν είχα κάτι επίσημο.

Είμαι πολύ χαρούμενος, η ομάδα είναι καλή, το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Ακόμη και ο δεύτερος πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα να βγαίνουν ομάδες στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες να περάσει την Γάνδη. Αν πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα τότε θα περάσει. Οι αμυντικοί της Γάνδης είναι καλοί, έχουν ένα δεκάρι καλό, τον Οφόε που έπαιζε στον Ολυμπιακό και έναν καλό σέντερ φορ.

Αν μου ζητούσαν να πω τα καλά τους στοιχεία, θα αναφέρω ότι είναι πολύ δυνατοί στα στημένα. Παίζουν με τριάδα στην άμυνα. Πιστεύω ότι ο καλός ΠΑΟΚ θα περάσει, είτε δύσκολα, είτε εύκολα. Εμείς στο Βέλγιο είχαμε χάσει με 2-0 και στην Κύπρο κερδίσαμε με 1-0.

Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο, αλλά δεν σε επηρεάζει η ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί. Δεν έχει καμία σχέση με την Τούμπα, όπως και με την Κύπρο. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ μπορεί να τους περάσει εύκολα. Εξαρτάται από την απόδοση που θα έχει ο ΠΑΟΚ”.

- Οι αδυναμίες της Γάνδης ποιες είναι;

“Επειδή παίζουν πολύ με την μπάλα, υπάρχουν χώροι για να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ στην αντεπίθεση. Και οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες. Δεν νομίζω ότι θα επιδιώξει η Γάνδη να έχει δεύτερο ρόλο στην Τούμπα, δηλαδή να δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η άποψή μου. Όμως εξαρτάται πως θα το προσεγγίσει ο προπονητής. Στον ΠΑΟΚ έγινε η δουλειά του Λουτσέσκου. Και αυτό το Χ με τον Ιωνικό οφειλόταν στην κούραση από το ευρωπαϊκο ματς. Εχει καλούς παίκτες ο ΠΑΟΚ, ο Πασχαλάκης πάει πολύ καλά”.

- Ποιος ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ κατά την άποψή σου;

“Σίγουρα ο Ακπομ είναι πολύ καλός, αλλά και ο Μπίσεσβαρ που μου αρέσει πολύ, τους θυμάμαι ως αντίπαλος. Αν είσαι πολύ κοντά στην περιοχή, καλύτερα να του δώσεις τον χώρο και να του κόψεις; το σουτ. Μπορεί να βάλει το γκολ, να δημιουργήσει, είναι πολύ έξυπνος παίκτης. Τα περιμένεις όλα από τον Μπίσεσβαρ. Πλέον στην Κύπρο είναι σαν να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και είμαι καλά.

Για τον Ατρόμητο είπε: “Δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ τον Ατρόμητο. Έχει πολύ καλό ρόστερ, αλλά δεν περίμενα να δω αυτή την εικόνα. Είμαι βέβαιος πως θα σωθεί η ομάδα, δεν γίνεται να παλεύει για την κατηγορία.

- Τι καλό έχουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους ελληνες στο ποδόσφαιρο και έχουν περισσότερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ;

“Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο στην Κύπρο, σε σύγκριση με την Ελλάδα. Εδώ ακόμη και οι μικρές ομάδες δεν προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο. Στην Ευρώπη είναι πιο ελεύθεροι, δεν έχουν το άγχος. Ειναι πιο δυνατό το ελληνικό σε σχέση με το Κυπριακό”.

Οσο για τον Βαλακάρι της Πάφου είπε: “Ειναι πολύ καλός παίκτης, έχει το γκολ εύκολα, είναι πολύ καλός στον χώρο του κέντρου. Είναι από τους παίκτες που ξεχώρισα. Οπως πολύ καλά πάει και ο Ζάϊρο στην Κύπρο, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ. Εχει πολύ καλές επιδόσεις”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.