Φράγκος: «Ο αναθεωρητισμός της Ρωσίας, ξεσηκώνει τον Ερντογάν κατά της Ελλάδας - Η απειλή είναι ορατή»

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2022

Για τον εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους διεθνείς κανόνες και τον κίνδυνο που δημιουργείται και για την Ελλάδα, μίλησε ο Φραγκούλης Φράγκος στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα”.


O πρώην υπουργός εθνικής αμύνης και πρώην αρχηγός ΓΕΣ περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο στις δηλώσεις του, όλα όσα συμβαίνουν και όσα εκτιμά πως πρόκειται να συμβούν:

«Η κατάσταση είναι άκρως σοβαρή και επηρεάζει την πατρίδα μας. Ο αναθεωρητισμός της Ρωσίας, ξεσηκώνει τον Ερντογάν και την Τουρκία εναντίον της Ελλάδας. Η Άγκυρα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η Ρωσία δεν πρεσβεύει το διεθνές δίκαιο. Η Άγκυρα θέλει να τα αμφισβητήσει όλα. Η αύξηση της αποτροπής είναι ο πρώτος στόχος μας. Δεν αρκεί μόνο η ενίσχυση στα οπλικά συστήματα. Και προετοιμασία του κόσμου είναι απαραίτητη, πως η απειλή της Τουρκίας είναι ορατή και επί θύρας.

Όταν μίλησε ο Γερμανός ναύαρχος Σέμαχ είπε πως χρειάζεται σεβασμός στον Πούτιν και η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την χερσόνησο της Κριμαίας. Μετά τη διάλυση της ΕΣΔΔ υπήρξαν συνθήκες που έλεγαν, πως δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ, προς Ανατολάς.

Ο Πούτιν έχει μαζέψει 600 δις δολάρια για να αντιμετωπίσει τις όποιες κυρώσεις επιβληθούν στην Ρωσία. Δεν αποτρέπεται ένας ευρωπαϊκός πόλεμος μετά από 80 χρόνια. Ο μόνος στόχος είναι να ρίξει από την κυβέρνηση τον Ζελέσνκι, και να επεκτείνει την ζώνη επιρροής του. Όπου υπάρχουν Ρωσόφωνοι θέλουν να τους ενώσουν. Εάν θα επιτευχθεί τώρα ή αργότερα, δεν το ξέρω. Ο Γερμανός είχε πει τότε μία αλήθεια και τον καθαίρεσαν. Είχε γίνει και στην Κύπρο.

Όπως τώρα το Κίεβο είναι μόνο του, στα χειρουργικά χτυπήματα, να μην βρεθούμε μόνοι μας σε μία επιτιθέμενη Τουρκία.

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να χτυπήσει πουθενά αλλού. Παρότι η Πολωνία ζήτησε εφαρμογή του άρθρου 4, τότε να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις στο επίπεδο του ΝΑΤΟ. Τα πρώην ανατολικά κράτη που είχαν φύγει από την ΕΣΣΔ τώρα φοβούνται. Ο Πούτιν θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα με την Ουκρανία για να σταματήσει το θέμα των ΝΑΤΟικών. Με αυτά που κάνουν οι Αμερικανοί ρίχνουν την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας.

Εμείς δεν γίναμε ποτέ Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Εάν το αντιλαμβανόταν ο Τούρκος δεν θα τα έκανε αυτά. Η Ευρώπη είναι μαλθακή.

Η απόφαση του Πούτιν είναι συγκεκριμένη. Πιστεύω ότι θα πετύχει την ανατροπή της κυβέρνησης στην Ουκρανία και ύστερα θέλει να φθάσει μέχρι την Κριμαία και μέχρι την Αζοφική θάλασσα. Αυτοί είναι οι στόχοι της Ρωσίας.

Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία ότι για να υπάρχει ΝΑΤΟ πρέπει να υπάρχει εχθρός. Σε κανέναν δεν συμφέρει αυτό που συμβαίνει. Είμαστε δέσμιοι των μνημονίων.

Δεν μπορεί η Γερμανία να λέει πως το 2049 θα κάνει απολιγνητοποίηση και να σε υποχρεώνει να κάνεις άμεσα, μέσα στα επόμενα χρόνια. Πρέπει να δούμε τον Ελληνα πως θα επιβιώσει. Εμένα δεν με ικανοποιεί η επάρκεια στο φυσικό αέριο. Θα με ικανοποιήσει πως θα ανταποκριθούμε στους λογαριασμούς που θα έρθουν. Ποια επιχείρηση θα επιζήσει ; Μπορείς να μείνεις χωρίς ηλεκτρικό; Αυτή η στρατηγική πρέπει να εφαρμοστούν.

Εφόσον δεν υπάρξει εμπλοκή άλλων δυνάμεων, τότε η Ρωσία θα επικρατήσει στο πολεμικό πεδίο. Πρέπει να μην γίνει η αιματοχυσία. Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ρώσους να τους τελειώσουν πολύ σύντομα”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.