Ο Αρης του Μπούργος και το περισσότερο αισιόδοξο σενάριο

Βασίλης Μάστορας22 Φεβρουαρίου 2022


Οσο ο Αρης εξακολουθεί να περιμένει την απόφαση του CAS για τους -6 βαθμούς, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να μαζεύει βαθμούς προκειμένου να καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Γιατί αν η απόφαση καθυστερήσει και βγει μετά την έναρξη των πλέι οφ, και δικαιωθεί ο Αρης, θα γίνει «μύλος» το Πρωτάθλημα.

Αρα για τους «κίτρινους» το πρώτο ζητούμενο είναι να κάνουν το τρία στα τρία στους αγώνες που απομένουν και να εύχονται να χάνουν πόντους ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης ή να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αρης έχει να αντιμετωπίσει Ατρόμητο, Ολυμπιακό εντός έδρας και στον Αστέρα Τρίπολης εκτός. Πετυχαίνοντας το τρία στα τρία θα έχει καταφέρει, εκτός των άλλων, να κόψει βαθμούς από τον Αστέρα που είναι μια από τις ομάδες με τις οποίες διαγκωνίζεται για τα εισιτήρια των πλέι οφ. Το ζήτημα είναι αν οι «κίτρινοι» έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν μέχρι το τέλος τον στόχο τους.

Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει πρώτα να λύσουν έναν τεράστιο γρίφο, που δεν είναι άλλος από το σκοράρισμα. Τα στατιστικά τους στο κομμάτι αυτό είναι απογοητευτικά. Οπότε το ερώτημα είναι αν ο Μπούργος θα μπορέσει να αλλάξει κάτι ώστε ο Αρης να γίνει παραγωγικός επιθετικά. Η λογική λέει, με δεδομένο ότι και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ οι «κίτρινοι» έδειξαν τις ίδιες επιθετικές παθογένειες, ότι δεν υπάρχει γιατρειά με τα ίδια πρόσωπα. Αν ο Αρης ήθελε να αλλάξει κάτι θα έπρεπε να κάνει μία και μόνο μεταγραφή τον περασμένο μήνα και αυτή να ήταν απόκτηση σέντερ- φορ. Δεν το έκανε, άρα και ο νέος προπονητής θα πρέπει να «μαγειρεύει» με τα ίδια υλικά. Οσο ταλέντο και εμπειρία κι αν έχει ο Μπούργος θα είναι δύσκολο «οι σαρδέλες να γίνουν γαρίδες» όπως έλεγε και ο Σάντος. Μεθερμηνευόμενο, η επιθετική αναποτελεσματικότητα, δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί.

Ο Αρης εχει βεβαίως το «μαξιλάρι» της αναμενόμενης απόφασης του CAS και ίσως αυτό να είναι το περισσότερο αισιόδοξο σενάριο. Δεν θα του βγει σε κακό πάντως το να προσπαθήσει μέχρι το τέλος.

FOCUS

Θα είναι πολύτιμη η συνεισφορά του Μπούργος στην οργάνωση και των τμημάτων υποδομών της ΠΑΕ Αρης, για τα οποία δεν ακούγονται και τα κολακευτικότερα λόγια. Και αυτή η ευκαιρία δεν θα πρέπει να χαθεί για κανέναν λόγο. Ακόμη κι αν χρειαστεί να επιβαρυνθεί το ταμείο της ΠΑΕ. Καλύτερα από τις υποδομές παρά από κάθε είδους… «παλτά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.