Μαθητές δημοτικού στην Καλαμαριά έστειλαν μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν σήμερα οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, μέσα από δράσεις που οργάνωσαν υπό την επίβλεψη της δασκάλας Θεατρικής Αγωγής του Σχολείου, Μαριάννας Ρούκαλη.

Φορώντας φανέλες, κασκόλ και καπέλα των αγαπημένων τους ομάδων, οι μαθητές της Γ, Δ, και ΣΤ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα του σχολείου «Εσύ τι ομάδα είσαι»; και με σύνθημα Όλοι μαζί μια ομάδα, πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, που υπογράμμιζαν αξίες, όπως η συνεργασία και η αποδοχή του διαφορετικού.


Στις δράσεις συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, σεβόμενοι πάντοτε τη διαφορετικότητα των άλλων.


«Είναι μία πολύ ωραία προσπάθεια των δασκάλων, των γονέων και των παιδιών, οι οποίοι καταφέρνουν να δείξουν στην κοινωνία μας, ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε ή ποια φανέλα φοράμε, ότι μπορούμε να παίξουμε όλοι μαζί. Νομίζω τέτοιες δράσεις βοηθούν να εξαλειφθούν περιστατικά σαν τα τελευταία που έχουν αμαυρώσει το όνομα της πόλης μας και να δείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι μία καθημερινότητα στην οποία πρέπει να καταφέρουμε και πάλι να πάμε στο γήπεδο όλοι μαζί, ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.


Η Διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Γιώτα Ησαϊάδου, δεν έκρυψε τον προβληματισμό της σχολικής κοινότητας, για τα τραγικά φαινόμενα οπαδικής βίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και προχώρησαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Στόχος μας ήταν να μπορέσουν τα παιδιά να εκφράσουν τις φίλαθλες προτιμήσεις τους στο ασφαλές περιβάλλον του σχολείου και να αντιληφθούν την ειρηνική διάσταση του αθλητισμού» εξήγησε η κα Ησαϊάδου.

Το πρόγραμμα «Εσύ τι ομάδα είσαι» θα συνεχιστεί και με τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου.

Πηγή: thesstoday.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.