Ο Μπότο έδειξε ότι ο Ιβάν έγινε πιο σοφός και ότι επιτέλους ο ΠΑΟΚ απέκτησε πυξίδα

Στέλιος Γρηγοριάδης15 Φεβρουαρίου 2022

Πρώτη φορά όλα τα τελευταία χρόνια ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση ακούγοντας να μιλάει δημόσια ένα στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι σχετικό με τη στελέχωση της ομάδας και με τη στρατηγική της ΠΑΕ για την ομάδα. Με όσα είπε χθες ο Μπότο έδειξε ότι ξέρει καλά τη δουλειά, αλλά και ότι έχει εύστοχες αντιλήψεις γύρω από τις ουσιαστικές, τις σημαντικές, τις κρίσιμες επιλογές που πρέπει να κάνει μια φιλόδοξη ομάδα ως προς τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές.

Βασικά, ο Μπότο έδωσε καθησυχαστικές απαντήσεις για το μέλλον σε ερωτήματα που εύλογα είχαν προκύψει στο πρόσφατο παρελθόν εξ αιτίας της έλλειψης συγκεκριμένου προσανατολισμού. Της έλλειψης συγκεκριμένου πλάνου. Και της έλλειψης υπομονής για να υπηρετηθεί οποιοδήποτε πλάνο.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια συγκεκριμένη γραμμή, να μην αλλάζουμε κατευθύνσεις, να μην πηγαίνουμε από το κρασί στο γάλα. Μπορεί να θες τον Γκουαρντιόλα και μετά να πάρεις τον Σιμεόνε, είναι δύο πολύ καλοί προπονητές, αλλά είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους”

Σοφές κουβέντες. Μπορεί να αλλάζεις προπονητή αλλά δεν γίνεται να αλλάζεις αγωνιστικό στιλ και φιλοσοφία. Δεν μπορείς να πηγαίνεις από τον Στέφενς στον Αναστασιάδη, από τον Αναστασιάδη στον Τούντορ, από τον Τούντορ στον Ιβιτς και από τον Ιβιτς στον Στανόγεβιτς. Ούτε καν από τον Λουτσέσκου στον Φερέιρα. Μπορεί μέσα στο συνεχές τσαλαβούτημα να πέφτεις και πάνω σε καλούς προπονητές, αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο διάδοχος να ταιριάζει με τον προκάτοχο, για να μην ακυρώνεις εσύ οι ίδιος το πρότζεκτ που επέλεξες να ακολουθήσεις.

“Αυτή τη στιγμή εγώ, ο πρόεδρος και ο προπονητής γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλουμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος”. Κι αυτές σοφές κουβέντες. Πρώτη φορά, όλα τα τελευταία χρόνια, ακούω από αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ να λέει, Φεβρουάριο μήνα, ότι ξέρουν στην ομάδα τι θα κάνουν το καλοκαίρι. Τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν ήξεραν. Οχι τον Φεβρουάριο, ούτε καν τον Αύγουστο. Εξ ου και οι άπειρες πανικόβλητες μεταγραφές της τελευταίας στιγμής.

Είπε κι άλλα σπουδαία ο Μπότο. Για το τι είδους παίκτες θα έρχονται στον ΠΑΟΚ, για την ανάδειξη νέων παικτών από τις ακαδημίες, που είναι πιο σημαντική υπόθεση από την κατάκτηση τίτλων στα Πρωταθλήματα των μικρών και για την ανάγκη να υπάρχουν στην ομάδα πολλοί Ελληνες παίκτες. Σε όλα έχει δίκιο. Σε τίποτε δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί του. Μια ευχή μόνο μπορεί να κάνει. Ολα αυτά να γίνουν πράξη και, βέβαια, να αποφέρουν θετικά αποτελέσματα.

ΥΓ. Για την ώρα, προσωπικά έχω πειστεί ότι με την επιλογή του Μπότο ο Ιβάν έδειξε ότι έγινε πιο σοφός από τα λάθη του παρελθόντος. Τώρα φαίνεται ότι, επιτέλους, ο ΠΑΟΚ απέδειξε πυξίδα. Χάρη στον ίδιο, τον Μπότο, αλλά και τον Λουτσέσκου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.