Ο Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ… Κι ο Μπότο!

Αρις Νικολάκης15 Φεβρουαρίου 2022

Κάποιες φορές προτιμάται η σιωπή επειδή υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν αξίζουν τα λόγια. Κι όποιος δεν μπορεί, να καταλάβει τη σιωπή, δεν μπορεί να καταλάβει και τα λόγια…

Ο Ιβάν Σαββίδης τήρησε μια εκκωφαντική σιωπή τη μαύρη ώρα κατά την οποία η εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη συντάραζε (και συνταράζει) συθέμελα την ελληνική κοινωνία. Τούτο δε, ενώ βαλλόταν (κι ακόμη βάλλεται…) μανιωδώς πανταχόθεν. Με στόχο την ισοπέδωση του. Και συνάμα την ισοπέδωση του ΠΑΟΚ φυσικά.

Πως και γιατί σιώπησε; Το εξηγεί στην ανακοίνωση του. Αυτή πάντως, είναι κι η πρώτη επίσημη προσωπική θέση επικεφαλής ΠΑΕ μετά την αποφράδα, για τη ελληνική κοινωνία, εκείνη νύκτα. Την αξημέρωτη μέχρι και σήμερα εκείνη νύκτα.

Αλλάζει ή δεν αλλάζει κάτι (όπως το λέει κι ο ίδιος) η ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη… Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε. Όπως και να το κάνουμε όμως, ταράζει!

Κρατούμε βέβαια, από τις αναφορές της, μία. Αυτήν, η οποία αφορά την συνεργασία όλων για την έκλειψη της οπαδικής βίας. Ως φόρου τιμής στην μνήμη του παλικαριού από τη Βέροια. Αυτό δηλαδή, το οποίο ζητούν με μάτια από τα οποία στέρεψε το δάκρυ και με ψυχή στραγγισμένη για κουράγιο, οι γονείς του Άλκη.

Κι η ζωή συνεχίζεται. Για όλους μας κατά κανόνα. Εξαίρεση οι τραγικοί γονείς του. Οφείλουμε, να τους σεβαστούμε. Να αφήσουμε την κραυγή τους, να φωλιάσει στο μυαλό και στην ψυχή όλων μας. Για να οδηγεί σκέψεις και πράξεις όλων μας στην αθλητική κοινωνία… Ως άσβεστη κραυγή τού εν ψυχρώ δολοφονημένου Άλκη!

Κατά τα άλλα; Είχαμε την πρώτη επίσημη εμφάνιση Ζοσέ Μπότο επί σκηνής ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

Εντυπώσεις; Ο χρόνος θα (απο)δείξει Στην ερώτηση εάν κι εφ’ όσον ένας τεχνικός διευθυντής ωφελεί ή δεν ωφελεί ή ακόμη και βλάπτει (επειδή πέρασαν και τέτοιοι…) μία ομάδα - επί του προκειμένου ο ΠΑΟΚ – τα έργα του δίνουν την απάντηση.

Ως εκ τούτου τι να λέμε τώρα, για τον Ζοσέ Μπότο; Θεωρητικά, καλά τα είπε ο Πορτογάλος. Μάλιστα, θα μπορούσαμε, να πούμε.. Και το λέμε, τελικά… Πως ο Ζοσέ Μπότο τα είπε καλύτερα από πολλούς προκατόχους το. Ίσως κι όλους... Ίσως, έτσι; Θεωρητικά.

Πρακτικά; Είπαμε: Ο χρόνος θα (απο)δείξει!

Οφείλουμε πάντως, να αναγνωρίσουμε – έστω και δίχως να περάσει πολύς χρόνος για σοβαρότερα συμπεράσματα – πως με τέτοια… Με 100% ευστοχία του, ήτοι με 2/2 μεταγραφές προοπτικών, διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες. Δίχως να έχει περάσει πολύς χρόνος, επαναλαμβάνουμε, ο Ζοάν Σάστρε κυρίως, αλλά κι ο Φελίπε Σοάρες επιτρέπουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να αισιοδοξεί…

Κρατούμε στο ένα χέρι, την υστεροφημία του: «Όταν φύγω, θέλω να αφήσω έργο». Και στο άλλο την εμπορική του προσέγγιση: «Θέλω, να κάνω τον ΠΑΟΚ μηχανή πώλησης παικτών». Και κατάκτησης τίτλων, φυσικά. Δεν τω είπε αλλά εννοείται. Και θεωρούμε πως ως ευκόλως εννοούμενο, παραλήφθηκε. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει, να βλέπει την ομάδα ως τέτοια μηχανή αλλά… Θέλει και να την ακούει, έτσι!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.