Δεν είναι όλα στα χέρια του Ραζβάν!

Αρις Νικολάκης04 Φεβρουαρίου 2022

«Μετρούν μόνον οι τρεις βαθμοί»!

Ναι, να συμφωνήσουμε με τον …πολυδιάστατο Γιασμίν Κούρτιτς για τους «τρεις βαθμούς. Να διαφωνήσουμε όμως, για το «μόνον». Τούτο δε, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως μετρά κι ο τρόπος (εύκολος ή δύσκολος) για τους τρεις βαθμούς προχθές. Αυτός διαμορφώνει και τις προοπτικές για τους τρεις βαθμούς μεθαύριο.

Παρεμπιπτόντως, στον Κροάτη μέσο και γκολτζή του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε (για πολλοστή φορά) η ΟΥΕΦΑ. Και στον λογαριασμό της στο «τουίτερ» τον ανέφερε ως «ασταμάτητο» με τα δέκα γκολ στους τελευταίους οκτώ αγώνες του Πρωταθλήματος!

Κι εδώ ακριβώς θα θέλαμε, να επισημάνουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι πασαρέλα παικτών για τον ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τουλάχιστον. Είναι εφαλτήριο τους. Η αναφορά μας αυτή οφείλεται σε μία δήλωση του νεοφερμένου, του πολυτάλαντου Φιλίπε Σοάρες. «Ήρθα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ», είπε ο Ισπανός. Κι έτσι να βοηθηθείς κι εσύ, συμπληρώνουμε εμείς.

Όσοι παίκτες έπαιξαν καλή μπάλα στην Τούμπα, βρήκαν τη συνέχεια της καριέρας τους από τη γη στο φεγγάρι!

Να γυρίσουμε πάλι, στον Γιασμίν Κούρτιτς…

Φυσικά, η ουσία στο Πρωτάθλημα είναι οι τρεις βαθμοί κάθε αγώνα.. Δίχως να παραβλέπουμε πως κερδίζονται αυτοί οι βαθμοί. Έχει κι αυτό σημασία. Το Πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Μετρά λοιπόν, η ανά πάσα στιγμή φυσική και πνευματική κατάστασης κάθε ομάδας του. Δεν είναι Κύπελλο, για να περνάς σε άλλο επίπεδο με μία νίκη.

Εξάλλου με τις άνετες νίκες κτίζεται η αυτοπεποίθηση κάθε ομάδας. Και με αυτήν διαμορφώνεται η ψυχολογία στην λειτουργία της. Οι νίκες με πολλά μποφόρ ανωτερότητας ωθούν την ομάδα. Οι νίκες με άγχος κι από σαράντα πέντε κύματα αφήνουν κατάλοιπα αμφιβολίας για τη λειτουργία της…

Ο ΠΑΟΚ εφέτος και κατά κανόνα μετρά νίκες με άγχος κι από σαράντα πέντε κύματα. Το κακό. Το χειρότερο είναι που ακόμη και σε ήττες – περά των αναφερομένων νικών – δεν είναι κατώτερος των αντιπάλων του. Είναι λίγο ή πολύ ανώτερος. Όπως ήταν στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα.

Έχουμε πάντως, την εντύπωση πως όταν μπολιαστούν για τα καλά στον κορμό του Κυπελλούχου ο Φιλίπε Σοάρες κι ο Ζοάο Σάστρε θα αλλάξουν πολλά στον ΠΑΟΚ. Κι όταν επιστρέψουν υγιείς Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ θα εκπλήξει ευχάριστα τούς φίλους του…

Δεν είναι βέβαια, εύκολα τα πράγματα. Αν και τα διευκολύνει εντυπωσιακά ο Ραζβάν Λουτσέσκου Όντας «μπος» των αποδυτηρίων καλλιεργεί εκεί εξαιρετικό κλίμα. Και βγαίνει αυτό το κλίμα στη ψυχολογία του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτόν τον τομέα καλά, πολύ καλά τα πάει ο Ρουμάνος. Όπως και στον τομέα σχέσεων του με τους παίκτες. Στον άλλον, να δούμε πως θα πάει. Στον τομέα επιλογής παικτών για την ενδεκάδα. Και τούτο επειδή δεν είναι στα χέρια του η επιτυχία της. Είναι στα χέρια της τύχης αλλά και στα πόδια των παικτών.

Δεν είναι λίγοι – βλέπετε – όσοι τον έχουν εκθέσει ως αρχικές επιλογές…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.