Ενα βήμα η Αστυνομία από το να «δέσει» τους δράστες της δολοφονίας του Αλκη

Βασίλης Μάστορας02 Φεβρουαρίου 2022

 Οσο περνούν οι ώρες τόσο πιο κοντά στη σύλληψη των δραστών πλησιάζουν οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν συγκεντρώσει ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία τα οποία αξιοποιούνται προκειμένου να φθάσουν στους πρωταγωνιστές της δολοφονίας, που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Χαριλάου. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στα στοιχεία περιλαμβάνεται και γενετικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει την αστυνομία στην ταυτοποίηση των δραστών. 

 Ηδη, όπως είναι γνωστό, στην ασφάλεια έχουν προσαχθεί τρεις νέοι ύποπτοι οι οποίοι εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν πήραν μέρος στο θλιβερό γεγονός.

 Ισχυρά «εργαλεία» στην διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελούν τόσο οι περιγραφές για το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, όσο και ένα μικρό «δρεπάνι» που συνέλεξαν οι αστυνομικοί λίγα μέτρα από το σημείο όπου έγινε το φονικό. 

Το «δρεπάνι» εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αν είναι αυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί από την αγριότητα των χτυπημάτων.   

Στα χέρια της αστυνομίας υπάρχουν και βίντεο στα οποία διακρίνεται καρέ-καρέ το αποτρόπαιο έγκλημα. Εκείνο που προκάλεσε σοκ στους έμπειρους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ήταν το μένος με το οποίο ξυλοκοπούσαν και μαχαίρωναν το θύμα οι δράστες. 

 Αυτό επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα του ιατροδικαστή ο οποίος τονίζει ότι ο θάνατος τού Αλκη δεν προήλθε μόνο από τη μαχαιριά στη μηριαία αρτηρία και την ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά από συνδυασμό τραυμάτων. Το θύμα έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες, ακόμη κι αν οι βλάβες από το μαχαίρι ήταν ηπιότερες, το θύμα θα ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.