Άρης: Ο Μάντζιος ξέχασε την επιλογή της παραίτησης

Μάνος Χατζάκης27 Ιανουαρίου 2022

Το εγχειρίδιο πώς να σώσει μία κατά το ήμισυ χαμένη σεζόν ψάχνει η ΠΑΕ Αρης, βλέποντας προς τα πού οδηγείται η κατάσταση.

Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων έφερε αποκλεισμό από τη Λαμία και τον Αρη μακριά από το γκολ και την αίσθηση ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι από οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεν πρόκειται για κάποια καθημερινή ή συνηθισμένη κατάσταση, απλώς οι όλες συγκυρίες δείχνουν ότι ο «κιτρινόμαυρος» μηχανισμός έχει παγώσει και δεν αντιδρά.

Ο Μάντζιος έπρεπε να έχει φύγει καιρό τώρα. Είτε να παραιτηθεί, εάν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία, είτε να απολυθεί. Θα μπορούσε να διευκολύνει το έργο του Θόδωρου Καρυπίδη, εάν πράγματι ήθελε να προκαλέσει σοκ στην ομάδα, δηλώνοντας παραίτηση. Μάλλον ξέχασε την εν λόγω επιλογή. Παραίτηση που δεν θα δείξει φόβο ή υποχώρηση, αλλά ενσυναίσθηση και παραδοχή αποτυχίας. Οπως κάνουν δηλαδή οι ισχυρές προσωπικότητες, που έχουν σεβασμό προς πάσα κατεύθυνση, αλλά κυρίως στον εαυτό τους. Ο ίδιος επιλέγει άλλο δρόμο, δεν διευκολύνει την κατάσταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, προτιμώντας τη θέση στην άκρη του πάγκου και όχι να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Η περσινή του εικόνα έχει θολώσει πολύ, το παιχνίδι για τον ίδιο είναι χαμένο, ανεξαρτήτως αν βγάλει τη σεζόν ή όχι.

Ο Καρυπίδης (του) έδειξε παραπάνω αδυναμία και σεβασμό απ' όσο έπρεπε, κατάσταση που στη γλώσσα του των «Δημοσίων Σχέσεων και της Διοίκησης» ονομάζεται weakness δηλαδή αδυναμία στη λήψη απόφασης.

Αυτή τη στιγμή ο Αρης πρέπει να πάει σε επιλογή ξένου προπονητή, ο οποίος θα κάνει σχεδιασμό, όσο είναι εφικτό μέχρι το τέλος της σεζόν, και από εκεί και πέρα θα πάρει τα κλειδιά (αλλά θα τα πάρει κυριολεκτικά), για να φτιάξει εκείνος ομάδα.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το μερίδιο της ευθύνης θα μετατεθεί από παίκτες και Μάντζιο στον Καρυπίδη. Ο τελευταίος γίνεται ο εύκολος στόχος. Στο «και πέντε» εκ του ασφαλούς, τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο ίδιος αγόρασε ακριβούς ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι, πίστεψε σε συγκεκριμένο μοντέλο, που δεν του βγαίνει μέχρι τώρα, αλλά πώς μπορούσε να προβλέψει τέτοια αδιαφορία εκ μέρους των παικτών, και διάθεση που δείχνει μόνο την «πάρτη» μας και τίποτε άλλο;

Ο Καρυπίδης τώρα βλέπει μία άλλη όψη, όσον αφορά τη σημασία να ηγείται μίας ΠΑΕ, όπως του Αρη. Προφανώς και κάτι πρέπει να αλλάξει και από τη δική του οπτική, σε θέματα μεταγραφών, σχεδιασμού, στελέχωσης της εταιρείας και βέβαια στο καθαρό μυαλό για να αποφασίζει, όταν πρέπει.

Ο Αρης διανύει περίοδο έντονης κρίσης, αλλά θα μπορούσε να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και να αλλάξει η πορεία για τους επόμενους μήνες. Εύκολο δεν είναι, είναι όμως εφικτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.