«Να δοθούν απαντήσεις, γιατί πήραν μόνο ούρα και όχι αίμα;»

Metrosport Team20 Ιανουαρίου 2022

Ο δικηγόρος Αντώνης Κουρτόγλου μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα« για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και στηριζόμενος στην εμπειρία του, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν.

- Τι συμβαίνει με αυτό το χάπι βιασμού;

«Και στην διεθνή βιβλιογραφία που υπάρχει και στο εξωτερικό, είναι ευρύτερα διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Το έχω συναντήσει και σε προηγούμενες υποθέσεις. Πρόκειται για ουσίες που επιδρούν στην δυνατότητα αντιλήψεως του ανθρώπου, που δεν έχει την ίδια φυσιολογική αντίδραση με αυτή που έχει υπό κανονικές συνθήκες».

- Ισχύει αυτό που καταγγέλλει η κοπέλα, ότι δεν της έκαναν εξετάσεις το πρώτο τριήμερο, είναι σύνηθες να συμβαίνει;

«Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, βάσει της καταγγελίας της κοπέλας, όχι δεν είναι φυσιολογικό. Ούτε είναι φυσιολογικό να της πάρουν μόνο ούρα και όχι αίμα. Θεωρώ ότι εάν ισχύουν οι καταγγελίες, πρέπει να δοθεί μία απάντηση, γιατί πήραν μόνο ούρα και όχι αίμα.

Πάντως πρέπει να σας πω το πλέον σημαντικό. Ποιο είναι αυτό; Επενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου και ζήτησε από τον προιστάμενο της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης, να προχωρήσει τις διαδικασίες. Και αυτό δείχνει την σπουδαιότητα της υπόθεσης και τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης. Αν υπάρχει ολιγωρία είναι σωστή η ανάγνωση που κάνετε. Δεν δίνεται πάντως εύκολα εντολή για την επίβλεψη της ανάκρισης». =

- Ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, γιατί; Κάποιοι μας λένε ότι ο Παναγιωτόπουλος κρατήθηκε για λίγες ώρες για άλλο αδίκημα και ο ύποπτος της συγκεκριμένης υπόθεσης, μένει ελεύθερος;

«Και ο Παναγιωτόπουλος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος. Αν λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος, τότε κρίθηκε ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί. Δεν μπορούμε να κρίνουμε γενικώς.

Για ένα αδίκημα βιασμού, συνήθως το μέτρο είναι η επιβολή προσωρινής κρατήσεως. Για την κατηγορία της γενετήσιας προσβολής, είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Η καταγγελία είναι για βιασμό, άρα φαντάζομαι πως ασκήθηκε δίωξη για τον βιασμό. Οσο για το τι περιμένουμε να συμβεί τις επόμενες ημέρες, πιστεύω ότι αυτό που προέχει, θα είναι η άσκηση διώξεων εναντίον περισσότερων προσώπων που πιθανότατα εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ερευνάται κάτι πιο σημαντικό. Εάν υπάρχουν κυκλώματα. Δεν γίνονται μόνο στη Θεσσαλονίκη».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.