Ο Άρης περιμένει περισσότερα από τον Καμαρά

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2021

Είναι ο προβληματισμός που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στον Αρη, αποφεύγουν τη δημοσιοποίησή του, προσδοκώντας προφανώς στην αγωνιστική ανάκαμψή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, αλλά ο Μαυριτανός δεν έχει ανταποκριθεί στις αγωνιστικές ευθύνες του.

Αναμφίβολα, πρόκειται για το μεγαλύτερο αγωνιστικό στοίχημα του περασμένου καλοκαιριού και την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που θα καταβάλλει ο Αρης στη Φούλαμ, το κόστος αυτής ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απόσβεσης αυτής της επένδυσης. Ενδεχομένως να μην φταίει ο ίδιος καθώς τα στοιχεία του παραπέμπουν περισσότερο σε περιφερειακό επιθετικό παρά σε σέντερ φορ. 

Ο Αρης γνώριζε αυτά τα χαρακτηριστικά όταν ο 26χρονος κρίθηκε κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση. Προφανώς η τελευταία εικόνα του, στον αγώνα με τον ΟΦΗ, δεν ήταν αντιπροσωπευτική της συνολικής παρουσίας του στο Πρωτάθλημα καθώς η συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας πλησίασε τα όρια της ανυπαρξίας, δεν είχε επίσης τη φιλοτιμία και τη ζωντάνια που χαρακτήριζε το στιλ του.

Συνολικά, ο Μαυριτανός μετρά μόλις 20 τελικές προσπάθειες σε σύνολο 13 αγώνων, δηλαδή έχει 1.5 ανά παιχνίδι. Βγάζοντας από την εξίσωση την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην ευρεία νίκη επί του Παναιτωλικού, ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε ένα γκολ σε 19 τελικές προσπάθειες. Πλην του αγώνα με τον ΟΦΗ, δεν αμφισβητείται η προσφορά του σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, η πίεση που ασκεί στην πρώτη γραμμή άμυνα, αλλά στο «Κλ. Βικελίδης» δεν ήρθε μονάχα γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά για να προσφέρει σιγουριά στο γκολ. 

Δηλαδή, μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Αρης στη μετουσίωση της υπεροχής του, είναι και ο Καμαρά. Σαφέστατα δεν είναι ο μοναδικός. Ο Μπρούνο Γκάμα δεν θυμίζει τον περσινό ηγέτη, ενώ ο Φακούντο Μπερτόγλιο πέραν του ότι έχει χάσει σημαντικό μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμών και τιμωρίας, έχει ευθύνη στη μη αξιοποίηση του Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.