Δαρδαμανέλης: «Ο κόσμος συνειδητοποίησε πόσο απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός»

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στον Δήμο αλλά και για το αυριανό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση με τον Covid στην Καλαμαριά:

«Όταν δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα, η Καλαμαριά ήταν από τους πρώτους Δήμους της Θεσσαλονίκης στον οποίο υπήρχαν κρούσματα αλλά και νεκρούς. Είχαμε τέτοια ζητήματα τα οποία ευτυχώς πέρασαν στο παρελθόν και εμείς ως Δήμος κάναμε απολυμάνσεις, ήρθαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και λειτούργησαν στην Καλαμαριά προκειμένου να γίνονται συνεχώς τεστ. Με αρκετό κόπο καταφέραμε να περιορίσουμε τον Covid εδώ, με τον κόσμο να έχει συνειδητοποιήσει πόσο απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός και να είμαστε σε μια ελαφρώς καλύτερη κατάσταση από τους υπόλοιπους. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Όσα μέτρα πήραμε, έχουν μια επίδραση θετική στην αντιμετώπιση του ιού. Ό,τι έχουμε κάνει είναι στοχευμένο. Κάθε μέρα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αρκετές φορές είναι και απογεύματα, που κάνει rapid test, έχουμε κάνει μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, τα επίπεδα εμβολιασμού είναι αρκετά καλύτερα από γειτονικούς Δήμους. Ολη αυτή η δράση του Δήμου αλλά και των καταστημάτων, έχει λειτουργήσει θετικά».

Για τις εκδηλώσεις των εορτών στον Δήμο:

«Εδώ και δύο χρόνια σχεδιάζουμε συνεχώς εκδηλώσεις τις οποίες δεν μπορούμε δυστυχώς να φέρουμε εις πέρας. Φέτος προχωρήσαμε στον σχεδιασμό της Χριστουγεννιάτικης πλατείας μας και αύριο έχουμε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία προσφυγικού ελληνισμού και αυτό συνοδεύεται με μια σειρά στοχευμένων εκδηλώσεων για τα μικρά παιδιά αλλά και με μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης μιας και η Καλαμαριά έχει μια προσφυγική καταγωγή και αυτό φροντίζουμε να το θυμόμαστε όλοι».

Για τους χώρους που προσέρχονται τα μικρά παιδιά στον Δήμο για να παίξουν:

«Η έλλειψη ελεύθερων χώρων οδηγεί τα παιδιά του Δήμου να πηγαίνουν στην πλατεία. Φέτος παρόλα αυτά, είχε την τιμητική του και το Στρατόπεδο το οποίο φιλοξένησε το παιχνίδι πολλών παιδιών. Στην πλατεία έχουμε τοποθετήσει το πρώτο γραμματοκιβώτιο για τον Άη Βασίλη στην Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε πολλές δραστηριότητες για μικρά παιδιά. Έχουμε τρία σταντ τα οποία έχουν μοιραστεί σε συλλόγους, προκειμένου να προβάλλεται η φιλανθρωπική τους δράση».

Το κάλεσμα για το αυριανό άναμμα του δέντρου:

«Με χαρά περιμένουμε οποιονδήποτε να προσέλθει στην πλατεία για το άναμμα του δέντρου. Υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα και θα δοθεί αύριο για να το έχουν όλοι στα σπίτια τους και να ξέρουν πότε μπορούν να επισκεφτούν τα σημεία αυτά με τις δράσεις.. Τα Χριστούγεννα είναι μια ευκαιρία να ξεχάσουμε αυτό το... «γκρι» του Covid και σιγά σιγά να περνάμε σε κάτι πιο φωτεινό και πιο... χαμογελαστό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.