Θα αντέξει και θα προλάβει να συνέλθει διατηρώντας επαφή με τους στόχους του;

Δημήτρης Μπούζας15 Δεκεμβρίου 2021

Διαβάζοντας και ακούγοντας με προσοχή τα όσα ακολούθησαν την προσπάθεια της ομάδας του Ραζβάν, επέλεξα να μείνω στα καλοπροαίρετα που διακινήθηκαν στα ΜΜΕ, αποφασισμένος να μην ταλαιπωρηθώ με τις υποκριτικές απόψεις συγκεκριμένων αντιΠΑΟΚτσήδων του χώρου. 

Οι τελευταίοι ως συνήθως ασχολούνται με τον δικέφαλο, με μία διάθεση ψυχοπονετική όταν πρόκειται για τις δύσκολες καταστάσεις και εξ ανάγκης δοξολογική, όταν αυτό αφορά μεγάλες επιτυχίες. Βλέπετε η τεράστια δημοφιλία του συγκεκριμένου συλλόγου, τους υποχρεώνει να αυτογελοιοποιούνται, όχι βέβαια στο ευρύ κοινό, αλλά σε όσους γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ρόλος τους και τι είδους εργολαβίες έχουν αναλάβει, ταγμένοι πάντα στο πλευρό των πλέον φανατικών εχθρών του δικέφαλου. 

Στις καλοπροαίρετες λοιπόν κριτικές και απόψεις, μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις κάποιες αλήθειες που μέχρι τώρα ήταν κρυφές και κάποια ψέματα ολοφάνερα, μέσα στον κύκλο των οποίων περιστρεφόταν και περιστρέφεται ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας παντελώς αδύναμος να αντιδράσει με ψυχραιμία. Αυτός ο εγκλωβισμός κράτησε πολύ και στοίχισε ακριβά. 

Σήμερα που όλοι πλέον βλέπουν ξεκάθαρα ποιοι ήταν οι λόγοι αλλά και οι ένοχοι αυτής της αυτοκαταστροφικής και διαβρωτικής κατάστασης, νομίζουμε πως δεν ωφελεί σε τίποτα να αναμοχλεύσουμε την ατέλειωτη σειρά των τραγικών σφαλμάτων μιας διετίας που έφερε τον ΠΑΟΚ στα πρόθυρα σχεδόν της αποσύνθεσης. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε προτιμότερο το ενδιαφέρον μας να επικεντρωθεί στο τι μπορεί να προκύψει από εδώ και πέρα. 

Ως εκ τούτου, το ζητούμενο είναι αν η ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να κάνει ένα βήμα ή και δύο παραπάνω για να σταθεροποιηθεί σε ένα ρυθμό βελτίωσης, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με τους δύο εναπομείναντες στόχους της χρονιάς (κύπελλο κι Ευρώπη). Κι αυτό, να το καταφέρει με τη σκέψη και ποντάροντας στο γεγονός ότι οι μεταγραφές του χειμώνα πλησιάζουν. Ο Ιβάν έχει υποσχεθεί σοβαρή ποιοτική ενίσχυση. Έτσι περιμένοντας... το ιππικό παραμένει ζωντανή και η ελπίδα της ανάκαμψης.


ΥΓ1: Το Σάββατο είχαμε το μεγάλο τοπικό μπασκετικό ντέρμπι. Θριάμβευσε ο ΠΑΟΚ με μια διαστημική εμφάνιση και με μια διαφορά ιστορικού διαμετρήματος. Η πολύ μεγάλη νίκη που γιορτάστηκε έντονα σε κλειστό μπασκετικό κύκλο, πέρασε σχεδόν στα...ψιλά των ΜΜΕ. Τα όσα μεγαλόθυμα κι εντυπωσιακά συνέβησαν, εξαφανίστηκαν ή περιορίστηκαν σε μικρές λακωνικές αναφορές. Αυτοί που άκουσαν τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Metropolis 95,5 και στο Γιώργο Μπούζο ένας εκ των κορυφαίων παικτών ο Γιάνκοβιτς, σίγουρα θα ένιωσαν τι έχασαν όσοι δεν έζησαν από κοντά αυτό το μεγαλείο.

ΥΓ2: Η κλήρωση έβγαλε Μίντιλαντ. Ας μην βιαστούν μερικοί να χαρακτηρίσουν εύκολη την περίπτωση. Η δανέζικη ομάδα είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την Κοπεγχάγη και έπαιξε πέρυσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ3: Κάποιο λάθος θα έγινε στην ανακοίνωση των κιτρίνων, γιατί ο Άρης δεν έπαιζε στην Αθήνα, αλλά στον Πειραιά. Βέβαια ενοχλημένοι είναι οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας, από το γεγονός ότι οι επιτελείς της δεν ζήτησαν - δεν ξέρουμε για ποιο λόγο – ξένο διαιτητή για αυτό το παιχνίδι. Οπως επίσης και για το ότι επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας να εκτίσει την ποινή του ένας από τους πλέον πολύτιμους παίκτες, ο Καμαρά.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.