Δεν είναι αδυναμία αλλά γενναιότητα να λες «ναι έκανα λάθος»

Γιώργος Ζαΐρης13 Δεκεμβρίου 2021

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η νίκη. Με καλό ή κάκιστο ποδόσφαιρο. Ηρθε με το VAR χθες να λειτουργεί ΣΩΣΤΑ στις μια από τις δυο φάσεις που ήταν καθοριστικές. Γιατί στην πρώτη δεν λειτούργησε και αναφέρομαι στο γκολ της Λαμίας καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Μπεχαράνο στον Τσιγγάρα. 

Προφανώς ο Κουτσιαύτης εκείνη τη στιγμή είχε παραγγείλει σουβλάκια. Στη δεύτερη φάση και επειδή ακριβώς εκεί δεν εμπλέκεται ο διαιτητής αλλά η τεχνολογία, φάνηκε πως ο παίκτης της Λαμίας έστω και οριακά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ της ισοφάρισης σωστά δεν μέτρησε. Αλλά έτσι πως έπαιζε ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, φοβάμαι πως αν είχε άλλο ένα πεντάλεπτο το ματς ίσως η ομάδα να κινδύνευε με την ισοφάριση, αποτέλεσμα που θα την έστελνε στον βυθό και με πολλά βαρίδια πάνω της. Είναι εκνευριστικός ο τρόπος που λειτούργησε ο Πασχαλάκης σημαδεύοντας το πλάγιο σε εκτελέσεις άουτ. 

Είναι εκνευριστικό πως όταν μπήκε ο Εσίτι δεν κέρδισε ούτε μια μονομαχία. Αλλά τέλος καλό όλα καλά για χθες. Για την Τετάρτη όπου ο ΠΑΟΚ θα παίξει απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του ΠΑΣ εκτός έδρας; Χωρίς ο Λουτσέσκου να μπορεί να μετρήσει επιστροφές; Εκεί πρέπει να μιλήσει και η καρδιά και το φιλότιμο. Ακουσα με προσοχή τη δήλωση του Λουτσέσκου στον συνάδελφο τον Κωστή Μπότσαρη που ρώτησε ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του ΚΑΘΕ φίλος του ΠΑΟΚ: «Πιστεύετε ότι με την εμφάνιση τους οι Λύρατζης και Τσιγγάρας έπρεπε να είχαν και νωρίτερα ευκαιρία;» και η απάντηση: «και οι δυο έκαναν τη δουλειά τους και μπήκαν την κατάλληλη στιγμή» απάντησε ο Ραζβάν. Το να πεις «ναι έκανα λάθος και θα μπορούσαν να είχαν μπει και νωρίτερα» δεν θα ήταν δήλωση αδυναμίας. 

Αλλά γενναιότητας. Και αποδομώ την απάντηση του: Αν ο Τέιλορ δεν είχε θλάση θα έπαιζε ο Λευτέρης; Αν ο Ροδρίγκο δεν ήταν ασθενής θα έπαιζε ο Λύρατζης; Προφανώς και όχι. Από ανάγκη μπήκε και ο νεαρός είναι μεγάλος μάγκας. Δεν δικαιούταν ο Τσιγγάρας νωρίτερα ευκαιρία; Εκανε τα ματς της ζωής του ο Εσίτι; Ο Κούρτιτς; Δεν χρειαζόταν ανάσες ο Σβαμπ; Ο Χάρης και αυτός φρόντισε χθες να εκθέσει τον προπονητή του. Ο Λουτσέσκου είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ προπονητής. 

Εχει άπειρες δικαιολογίες γιατί ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ η διοίκηση του Σαββίδη τον χρησιμοποιεί ως ανεμοφράκτη. Αλλά με αυτές τις δηλώσεις και αυτές τις εμμονές φροντίζει να αδικεί τον εαυτό του. Και είναι κρίμα πρώτα για την ομάδα και μετά για τον ίδιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.