Για δύο λόγους πρέπει να αρχίσει η δημιουργία ενός κανονικού ΠΑΟΚ από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Στέλιος Γρηγοριάδης07 Δεκεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Εμείς πάμε τη συζήτηση στο επόμενο βήμα. Στο προηγούμενο δικό μας βήμα ήρθαν τώρα όλοι οι υπόλοιποι. Εμείς δεν έχουμε πια λόγο να λέμε ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι η έλλειψη ποιότητας, γιατί το φωνάζαμε από τότε που τελείωσαν οι μεταγραφές, το καλοκαίρι. Τώρα, αφήνουμε όλους τους άλλους να ομολογούν το αυτονόητο και εκείνο που μας απασχολεί είναι αν ο Ιβάν θα κάνει τον Ιανουάριο αυτό που δεν έκανε όχι μόνο το περασμένο καλοκαίρι αλλά τα τρία τελευταία, μετά το νταμπλ του 2019.

Ακόμη και οι στραβοί, ακόμη και οι αφελείς και οι άσχετοι, κατάλαβαν πλέον ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες καλύτερους από πολλούς που σήμερα υπάρχουν στο ρόστερ του. Το ερώτημα είναι αν το κατάλαβε και ο Λουτσέσκου για να ζητήσει από τον Ιβάν να ανανεώσει τον γηρασμένο, κορεσμένο, βαρετό, χωρίς έμπνευση και όραμα θίασο. Αν το κατάλαβε, ή αν θα εξακολουθήσει να ζει με την ψευδαίσθηση ότι απλώς “τίποτε δεν πάει καλά” και “τίποτε δεν βγαίνει” τις τελευταίες εβδομάδες. Αν θα επιμείνει ή όχι να θεωρεί τον εαυτό του μάγο και τους παίκτες του παικταράδες, οπότε θα περιμένει να φύγει το... κακό φεγγάρι και να αλλάξει διαθέσεις η που@@@α η τύχη.


Η δική μου λογική λέει ότι ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ βρει τρεις-τέσσερις σπουδαίους παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, πράγμα εξαιρετικό δύσκολο, θα είναι αδύνατο να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα, γιατί η διαφορά των 13 βαθμών που “κατάφερε” να δημιουργήσει από τον Ολυμπιακό δεν καλύπτεται ούτε με θαύμα. Συνεπώς, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος είναι πια το πλασάρισμα στην εξάδα των πλέι οφ και η έξοδος στην Ευρώπη. Γι' αυτόν τον στόχο και για τη διεκδίκηση του Κυπέλλου αξίζει να γίνουν τέτοιες κινήσεις τώρα; Η απάντησή μου είναι “ναι”. Για δύο λόγους: Ο πρώτος: Δεν είναι ασήμαντοι στόχοι το Κύπελλο και η Ευρώπη. Ο δεύτερος: Με καλές μεταγραφές τον χειμώνα αρχίζουν να μπαίνουν οι στέρεες βάσεις για τη δημιουργία ενός κανονικού ΠΑΟΚ, μια δημιουργία που πρέπει να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τίθεται, όμως, αυτονόητα, ένα άλλο ερώτημα: Εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, πού θα βρεθούν οι σπουδαίοι παίκτες; Ποιοι και πόσοι σπουδαίοι παίκτες περισσεύουν από τις ομάδες τους ή είναι άνεργοι; Εγώ λέω “κανείς”. Εκτός κι αν βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και πας να αγοράσεις κάποιους. Θα το κάνει, όμως, ο Ιβάν, όταν δεν το έχει κάνει τα τελευταία τρία καλοκαίρια και τους τελευταίους δύο χειμώνες; Η προφανής απάντηση είναι “όχι”, διότι προσφιλής συνήθεια έχει γίνει να έρχονται στον ΠΑΟΚ, σχεδόν αποκλειστικά, παίκτες δανεικοί και ελεύθεροι. Δηλαδή, νομοτελειακά, παίκτες που περισσεύουν από τις ομάδες τους, άρα μόνο σπουδαίοι δεν είναι. Και οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ολα τα τελευταία χρόνια, στον ΠΑΟΚ προέκυψε μόνο μία. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μόνο ο Σέρβος είναι παίκτης αντάξιος μιας ομάδας που θέλει να κατακτά τίτλους και να έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

ΥΓ. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω ποια θα είναι η αντίδραση που υποσχέθηκε ο Λουτσέσκου on camera. Για την ώρα, ένα είναι βέβαιο: Ο νταμπλούχος προπονητής, ο αήττητος πρωταθλητής προπονητής, κάνει φέτος ό,τι μπορεί για να απομυθοποιηθεί. Και για να αποδείξει περίτρανα αυτό που ανέκαθεν πιστεύω: Οι καλοί παίκτες κάνουν, πρωτίστως, τις μεγάλες ομάδες και όχι οι προπονητές.


Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.