Απύθμενο κόμπλεξ των οπαδών της Λάρισας για τον ΠΑΟΚ, ξεχνούν τι έγινε όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα

Γιώργος Καστάνης02 Δεκεμβρίου 2021

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη νέα κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, που έψαχνε να βρει τρόπους να πετύχει γκολ που θα του έδινε την νίκη, αλλά στις καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του, έχυναν μόνοι τους την “καρδάρα με το γάλα”. Ηταν ένας ΠΑΟΚ που δεν θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί του και προφανώς ούτε ο προπονητής του.

Η παρτίδα, σώθηκε με την γκολάρα του Κούρτιτς που αποδεικνύεται πως είναι ψυχρός στις εκτελέσεις φάουλ και η πρόκριση θα παιχθεί στην Τούμπα, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εκεί όπου όλοι ελπίζουν πως η ομάδα θα έχει μεταμορφωθεί και θα πετύχει το αυτονόητο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για αυτή την εικόνα. Και δεν μετρά η υπεροχή, η πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η έλλειψη ταχύτητας, φαντασίας, πρωτοβουλιών και αποτελεσματικότητας που στερεί από τον ΠΑΟΚ σε ένα ακόμη αγώνα, τρόπους για να γίνει παραγωγικός.

Το γκολ του Κούρτιτς, ήταν το πρώτο που πέτυχε ο ΠΑΟΚ σε μία σειρά τεσσάρων αγώνων και αυτό σημειώθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” δηλαδή. Είναι φανερό πως πρέπει να αλλάξουν πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα, ο προπονητής θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις του, σε επιλογές προσώπων και τακτικής που ακολουθεί η ομάδα, γιατί με ανάλογες εμφανίσεις, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίζει μονίμως προβλήματα, ακόμη και με αντιπάλους που αγωνίζονται σε υποδυέστερες κατηγορίες.

Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στα εμετικά συνθήματα, στο απύθμενο κόμπλεξ που έδειξαν σε ένα ακόμη αγώνα, αρκετοί οπαδοί της Λάρισας. Τα συνθήματα που ακούστηκαν φανερώνουν ένα μίσος που δεν έχει προηγούμενο. Ενα απύθμενο κόμπλεξ τους διακατέχει και αυτό είναι διαχρονικό. Μόνο που ξεχνούν, δεν θυμούνται αρκετά από τα γεγονότα του παρελθόντος. Με το πιο ενδεικτικό, όταν η Λάρισα κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Μεσούσης, εκείνης της περιόδου, όταν είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και ο ΠΑΟΚ που ακολουθούσε, ήταν πρώτος στη βαθμολογία και βασικός διεκδικητής του πρωταθλήματος. 

Τότε βγήκαν οι Λαρισαίοι στην παλαιά εθνική οδό, έκαιγαν λάστιχα, ζητούσαν από την κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση. Θυμίζω, πως οι μοναδικοί οπαδοί που τους συμπαραστάθηκαν, ήταν αυτοί του ΠΑΟΚ. Ούτε οι Ολυμπιακοί, ούτε οι Παναθηναϊκοί, ούτε από καμία άλλη ομάδα. Τότε είχε ναυλωθεί λεωφορείο με ΠΑΟΚτσήδες, που βρέθηκαν μαζί με τους Λαρισαίους και παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους ήταν πρώτη, ζητούσαν την επιστροφή των βαθμών για τον αντίπαλό τους. Οι παλαιότεροι τα θυμούνται. Αλλες ομάδες, χειροκροτούνται στην Λάρισα, ή αποδοκιμάζονται χλιαρά. Με τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα μίσος πρωτοφανές, ένα απύθμενο κόμπλεξ που δεν έχει προηγούμενο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.