Ελ Καντουρί: «Μονόδρομος η βελτίωση - Όλα πάνε στραβά, πίστη για ανατροπή»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2021

Συνέντευξη στους: Κώστα Πετρωτό – Γιώργο Ζαϊρη

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με την Λάρισα στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου χάρη στο γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έσωσε την παρτίδα έστω και στο παρά πέντε της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε, έχει ένα πλεονέκτημα, όμως κακά τα ψέματα, ο στόχος είναι να κερδίσει την Λάρισα στο δεύτερο παιχνίδι που θα γίνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα για να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Ελ Καντουρί που ήταν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του Αλκαζάρ, μίλησε στο Metrosport.gr για την αναμέτρηση και την δύσκολη συνέχεια που περιμένει την ομάδα.

Αρχικά ο Ελ Καντουρί ρωτήθηκε:

  • Υπάρχει έλλειψη ενέργειας στην ομάδα και αυτό επηρέασε και την εμφάνιση της, στην Λάρισα;

«Είναι ένα ζήτημα πολλών πραγμάτων. Είναι θέμα ενέργειας και θέμα ψυχολογικό. Οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες για εμάς. Περιμένουμε πολλά περισσότερα από τους εαυτούς μας, οι φίλαθλοι της ομάδας περιμένουν περισσότερα από εμάς και πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Το καλό που είδα στο παιχνίδι με την Λάρισα είναι ότι η ομάδα δούλεψε πολύ, έδωσε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζουμε ότι αυτή την περίοδο έχουμε χάσει την αυτοπεποίθηση μας και δεν μας βγαίνουν στο γήπεδο πράγματα που έχουμε δουλέψει. Δώσαμε τα πάντα, ο αντίπαλος έκανε μόλις μια φάση στον αγώνα και πέτυχε γκολ. Είναι μια περίοδος που όλα πάνε στραβά, αλλά δείξαμε επιθετικότητα για να επιστρέψουμε στον αγώνα. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και την πίστη που δείξαμε, για το επόμενο παιχνίδι που έρχεται την Κυριακή».

  • Μπορεί να γίνεται συζήτηση στον ΠΑΟΚ για τον τίτλο με την διαφορά από την πρώτη θέση να είναι στους 10 βαθμούς;
  • «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι αυτό που είπε ο προπονητής. Να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν πρέπει να βλέπουμε την βαθμολογία. Γνωρίζουμε ότι η διαφορά είναι μεγάλη αλλά έχουμε να παίξουμε τρία παιχνίδια ακόμα με τον Ολυμπιακό και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε, μέχρι να είναι αδύνατο να το πετύχουμε. Σίγουρα είναι δύσκολο αλλά πιστεύω ότι έχουμε μια ομάδα για να πετύχουμε κάτι πολύ καλύτερο από τα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα».
  • Πως θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στο σκοράρισμα και ενόψει του αγώνα με τον Λίνκολν που ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ να χρειαστεί νίκη με πολλά γκολ;

«Όπως είπα και πιο πριν είναι μια περίοδος που μας πάνε όλα στραβά. Απέναντι στην Λάρισα είχαμε δύο - τρείς μεγάλες ευκαιρίες και δεν πετύχαμε γκολ. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, να βελτιώσουμε την εικόνα μας και στην επίθεση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Και απέναντι στην Λίνκολν όπως και στα άλλα παιχνίδια πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να σκοράρουμε αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Την Κυριακή έχουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ιωνικό, η Λίνκολν είναι μετά και τώρα σκεφτόμαστε την αναμέτρηση με τον Ιωνικό».

  • Γιατί ο ΠΑΟΚ δέχεται συνέχεια γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου και στην συνέχεια δεν μπορεί να αντιδράσει;

«Προσπαθήσαμε και με την Λάρισα να απαντήσουμε, αλλά δεν ήταν εύκολο. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο και στην πρώτη φορά που πάτησε την περιοχή μας ο αντίπαλος πέτυχε γκολ. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και ο προπονητής μας είπε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε πιο δυνατοί και να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας παρά τεχνικό ή τακτικό. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.