Ο 60αρης που δεν φοβάται ότι θα πεθάνει από κορωνοϊό, θα φοβηθεί το πρόστιμο;

Δημήτρης Κανελλάκης02 Δεκεμβρίου 2021

Όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την πιθανότητα να προσβληθούν από τον κορωνοϊό, να νοσήσουν βαριά, ενδεχομένως και να καταλήξουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη από δω και πέρα.

Ειδικά επειδή θα τους πει ο πρωθυπουργός ότι θα τους επιβάλλει πρόστιμο αν δεν εμβολιαστούν στις ημερομηνίες που τους έδωσε περιθώριο να το πράξουν.

Βρίσκω ότι είναι χαμένος κόπος αυτό που επιχείρησε με τις χθεσινές του ανακοινώσεις ο Μητσοτάκης. Τζάμπα θα χρεωθεί την απόφαση για την υποχρεωτικότητα, η οποία είναι... βαριά απόφαση, έχει κόστος, κακά τα ψέματα...

Νομίζω, μακάρι ψεύτης να βγω, ότι θα είναι πολύ μικρό το ποσοστό της ηλικιακής κατηγορίας των άνω των 60, που θα φοβηθεί τις συνέπειες, την επιβολή του προστίμου και θα σπεύσει να εμβολιαστεί.

Τι να λέμε τώρα... Όταν ένας άνθρωπος ηλικίας άνω των 60 ετών δεν φοβάται βλέποντας πως η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που πεθαίνουν από κορωνοϊό ανήκουν στην δίκη του ηλικιακή κατηγορία, θα σκεφτεί το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα;

Όταν κάποιος άνθρωπος άνω των 60 ετών δεν ευαισθητοποιείται βλέποντας το παιδί του να εμβολιάζεται, το εγγόνι του να εμβολιάζεται, θα ευαισθητοποιηθεί επειδή θα κινδυνέψει με ένα πρόστιμο;

Δεν το πιστεύω και νομίζω ότι ελάχιστοι πιστεύουν πως οι άνω των 60 θα αλλάξουν γνώμη μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Όταν δεν σε κινητοποιεί ο φόβος του θανάτου, ή ο φόβος μιας νόσησης που θα βάλει σε πολύ μεγάλη περιπέτεια την υγεία σου, τίποτε δεν μπορεί να σε κινητοποιήσει.

Όταν αντί να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ώστε να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να μειώσουν την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, εμβολιάζονται τα παιδιά του Γυμνασίου και του δημοτικού, νομίζω ότι καμία συζήτηση και κανένα μέτρο από την πλευρά της κυβέρνησης γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν έχει νόημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.