Ναι, μεταγραφές αλλά… προς τι;

Αρις Νικολάκης02 Δεκεμβρίου 2021

Πως το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ε, προσγείωση – έστω… ανώμαλη – του Ραζβάν Λουτσέσκου στην πραγματικότητα είναι το καλό το οποίο αναδύεται από το κακό! Κι εδώ που τα λέμε… Δε νομίζουμε πως ο Ρουμάνος προπονητής απέστρεφε το βλέμμα του από την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να μην την αντιλαμβανόταν. Την αντιλαμβανόταν αλλά… Τη μαχόταν με δίχως φόβο, με πάθος συνάμα. Η προσδοκία της αλλαγής της ήταν η αιτία. Έχασε τη μάχη. Αναγκάζεται πλέον, να την αντικρύσει κατάματα. Και να τη ζήσει.

Οι δηλώσεις του την Κυριακή, ενώ καιγόταν το πελεκούδι στην Τούμπα, ήταν οι σοβαρότερες κι οι ακριβέστερες από την ημέρα κατά την οποία ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε εκεί. Ήταν από την πρώτη μέχρι την τελευταία λέξη… Αληθινές. «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς», λέει το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον. Με αυτές ελευθερώθηκε!

Μετά το αντίκρισμα της αλήθειας κατάματα θεωρούμε, πως θα φανεί πλέον, πόσα απίδια βάζει ο σάκος του Ρουμάνου. Θα δείξει εάν κι εφ’ όσον δύναται, να διαχειρισθεί αυτόν τον ΠΑΟΚ. Και που είστε; Τον ήξερε, όταν τον αναλάμβανε. Δεν είναι κι άμοιρος ευθυνών για όσα (δεν) έγιναν στη μεταγραφική περίοδο.

Καθώς μάλιστα, έχει την αμέριστη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη – πέρα από την απύθμενη εμπιστοσύνη του – ο Ραζβάν Λουτσέσκου οφείλει, να εκκινήσει την ανοικοδόμηση μεν, αλλά… Να διεκδικήσει κι όσους στόχους απέμειναν στο βεληνεκές της ομάδας του, δε!

Παρεμπιπτόντως, λένε πολλοί πως δεν πήρε θέση ακόμη ο Ιβάν Σαββίδης. Θέση για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ, την βαθμολογική του εικόνα στο Πρωτάθλημα και την εισβολή στο γήπεδο. Θεωρούμε – εκτός κι εάν πλανώμεθα πλάνην οικτράν – πως όποια θέση του Ιβάν Σαββίδη, θα περιέχει εκ νέου στήριξη και δη σθεναρή στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι και προσωπικό του στοίχημα, βλέπετε.

Ο γέγονε, στον Κυπελλούχο - αν και κακώς, κάκιστα - γέγονε μέχρι τώρα. Από τώρα και μετά έχει σημασία τι μέλλει γενέσθαι! Θα πείτε κι ορθά θα πείτε, χρειάζεται μεταγραφές ο ΠΑΟΚ. Ναι,. Αλλά με ποιόν στόχο; Το Πρωτάθλημα χάθηκε από τον ορίζοντα του. Το Κύπελλο; Η Ευρώπη; Παίζεται την άλλη Πέμπτη. Με την μπάλα να είναι, για προφανείς λόγους, στα πόδια της Κοπεγχάγης.

Με ποιόν στόχο λοιπόν, να γίνουν μεταγραφές; Με στόχο την ανοικοδόμηση του ΠΑΟΚ με καλύτερα και κυρίως, με νέα υλικά. Ο ΠΑΟΚ κι αβύθιστος είναι κι ατελεύτητος αλλά… Μετά το νταμπλ χάνεται και τρίτη αγωνιστική περίοδος στο Πρωτάθλημα. Πάει πολύ για έναν κόσμο, όπως του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσδοκούσε – κι εύλογα - μετά το νταμπλ ανάλογη πορεία για την ομάδα του!

ΥΓ 1: Θα είχε ενδιαφέρον μια αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου και στην ευθύνη του για την ή του ύψους ή του βάθους πορεία μέχρι τώρα, του ΠΑΟΚ. Επίσης και για τα κριτήρια επιλογής παικτών για την αρχική ενδεκάδα του…

ΥΓ 2 : Φυσικά, δεν ψέγεται ο Ρουμάνος προπονητής επειδή μαχόταν για την ανατροπή της πραγματικότητας. Ψέγεται για τις αυταπάτες του!

ΥΓ 3 : Μετρά πολύ σοβαρά ο αποψινός αγώνας στη Λάρισα. Πάρα πολύ σοβαρά μετρά! Για όλους, μα για όλους ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ…





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.