Παλμέϊρας και Αμπέλ Φερέιρα για το δεύτερο συνεχόμενο Libertadores

Metrosport Team27 Νοεμβρίου 2021

Ποδοσφαιρική πανδαισία απόψε το βράδυ στον τελικό του Copa Libertadores. Το βαρύτιμο τρόπαιο, διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα καθοδηγώντας την Παλμέϊρας, όμως απέναντί του θα έχει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Την Φλαμέγκο.

Σε κάθε περίπτωση, το τρόπαιο θα καταλήξει στην Βραζιλία. Και αυτή θα είναι η δέκατη φορά, κατά τη οποία ομάδες από την Βραζιλία κερδίζουν την κούπα.

Στο "Σεντενάριο" του Μοντεβίδεο λοιπόν απόψε (22:00, cosmote sport 8 ΗD θα αναμετρηθούν Παλμέιρας και Φλαμένγκο, δηλαδή οι δύο προηγούμενες κάτοχοι του τίτλου.

Ο Φερέιρα είχε κατακτήσει το τρόπαιο και πριν από ένα χρόνο και το είχε πανηγυρίσει με εκδηλωτικό τρόπο. Απόψε αντιμετωπίζει τη Φλαμένγκο του Μπρούνο Βιάνα.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από την τελευταία φορά που μια ομάδα είχε διατηρήσει για πάνω από μία σεζόν το βαρύτιμο τρόπαιο του Copa Libertadores στην προθήκη της. Ήταν η Μπόκα Τζούνιορς το 2000 και το 2001.

Είκοσι χρόνια μετά, ομάδες από την Αργεντινή έχουν κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο και από τη Βραζιλία δέκα συμπεριλαμβανομένης και της φετινής. Για δεύτερη σερί χρονιά, ο τελικός είναι υπόθεση της Βραζιλίας.

Η πορεία της Παλμέιρας προς τον τελικό

Η Παλμέιρας με προπονητή τον Αμπέλ Φερέίρα, κυριάρχησε στη φάση των ομίλων, με πέντε νίκες και μία εντός έδρας ήττα από τη Ντεφένσα Χουστίσια με το συναρπαστικό 3-4 κι ενώ όλα είχαν κριθεί για την πρωτιά. Ακολούθησε η κλήρωση στη φάση των 16 με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και δύο νίκες με σκορ 1-0. Η Παλμέϊρας στη συνέχεια κέρδισε την Σάο Πάουλο, με σκορ 3-0 εντός έδρας, ύστερα από την ισοπαλία 1-1 στο "Μορουμπί". Στη συνέχεια ήρθε ο μεγάλος αντίπαλος, η σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια Βραζιλίας για το 2021, Ατλέτικο Μινέιρο. Το 0-0 του αγώνα στο (κεκλεισμένων των θυρών λόγω μέτρων για την πανδημία) "Άλιαντς Παρκ" μετέφερε το ενδιαφέρον στο (μισογεμάτο) "Μινεϊράο", όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Εντουάρντο Βάργκας.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έχει μάθει να μην το βάζει κάτω ποτέ και με τον Ντουντού ισοφάρισε στο 68', προβάδισμα που κράτησε σχετικά εύκολα μέχρι τέλους. Το εκτός έδρας γκολ μετράει ακόμα σε αυτό τουρνουά κι έτσι η "βερντάο" πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Ο νικητής του τελικού (Παλμέιρας ή Φλαμένγκο) θα φτάσει τα τρία τρόπαια, όσα οι πιο πετυχημένες ομάδες της Βραζιλίας στο θεσμό (Σάο Πάουλο, Σάντος, Γκρέμιο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.