«Η επίταξη των γιατρών και τα προβλήματα που μπορούν να ξεπεραστούν»

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2021


Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Νίκος Νίτσας για την επίταξη των γιατρών σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε. 

Ο κ. Νίτσας είπε μεταξύ των άλλων:

“Εδω στη Θεσσαλονίκη έχουμε ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών, όπως στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος. Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της επίταξης που δίνει το δικαίωμα στους υπουργούς να επιστρατεύσουν γιατρούς σε όλη την βόρεια Ελλαδα. Είμαστε σε αναμονή για να δούμε πόσοι γιατροί θα ενεργοποιηθούν. Το πρόβλημα είναι πως αυτοί οι γιατροί θα χρειαστούν ένα διάστημα για να εγκλιματιστούν στα νοσοκομειακά τους καθήκοντα. Είναι δύσκολη η εξίσωση. Θα στερηθούμε των υπηρεσιών τους, σε άλλο τομέα της υγείας.

Αυτή την στιγμή οι συνάδελφοι παθολόγοι είναι άκρως απασχολημένοι καθώς η πανδημία έχει μεγάλη έκταση. Εχουμε επίσης μικρό αριθμό αναισθησιολόγων. Δεν έδωσε η Πολιτεία τα κίνητρα για να γίνει αυτή η ειδικότητα ελκυστική στους γιατρούς. Εχουμε 20.000 νέους γιατρούς αυτή την στιγμή εκτός Ελλάδας. Ο όρκος που έχει δώσει ο γιατρός είναι για να προσφέρει. Οι δυσχέρειες μπορούν να ξεπεραστούν. Οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας αφενός και αφετέρου από την άρνηση της πολιτείας να κοιτάξει στα μάτια τους νέους γιατρούς. Εδώ και δύο χρόνια οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Από χειροκροτήματα έχουν χορτάσει.

Εχουμε ζητήσει την προστασία της πολιτείας, η οποία είπε ότι το ελέγχει και το μελετά, περιμένουμε την απάντηση, για να μην δέχονται μηνύσεις οι γιατροί χωρίς λόγο και αιτία”.






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.